FOTO Neraskidiva sportska veza Nedeljanca i Rijeke

galerija-images/150923_Brezovec_HNK-Rijeka

Objavljeno: 23.09.2015. 21:47

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 12:12

Dok Brezovec junior igra sezonu iz snova u talijanskoj Speziji u koju je otišao iz HNK Rijeke, Brezovec senior nije propustio gostovanje te iste Rijeke u našem kraju kako bi se s čelnim ljudima i stručnim vodstvom kluba podružio u svojem Nedeljancu.

Nedeljančan Josip Brezovec nesumnjivo je trenutačno prva zvijezda talijanskog B ligaša Spezie. U samo tri dana odlučio je svojim golovima dva ligaška susreta donijevši momčadi Spezie maksimalnih šest bodova; prvo je u subotu u Salernu domaćoj Salernitani zabio s 20 metara lijevom nogom u lijevi donji kut za 1:0 (završilo je 2:0, pred sam kraj susreta pobjedu je potvrdio Catellani), a onda je u utorak u domaćem susretu protiv Perugie zabio desnom nogom, opet s 20-ak metara, ali sada u desni gornji kut - za 1:0 Spezie, što je bio i konačni ishod susreta.

https://www.youtube.com/watch?v=RT-zZ4eHBiI

Josipa Brezovca lansirala je na Apenine Rijeka, baš u Speziji je i završio upravo stoga što je Gabriele Volpi prvi čovjek i jednog i drugoga kluba. A kako je Rijeka danas u sklopu 1/16 finala Hrvatskog nogometnoga kupa gostovala u Beletincu, bila je to savršena prigoda da vodeći ljudi kluba posjete i Brezovčev Nedeljanec. Na zatvorenoj terasi poznatog ugostitelja iz Nedeljanca Miroslava Risa, domaćini predvođeni tatom Božidarom Brezovcem ugostili su sportsku „kremu“ HNK Rijeke: dopredsjednika kluba Deana Šćulca, trenera Matjaža Keka, sportskog direktora Srećka Juričića i zamjenika mu Ivana Mancea, varaždinskim ljubiteljima itekako poznatog i posebno dragog jer je šest bitnih godina svoje vratarske profi karijere proveo u Varteksu.

Komentari