FOTO: Pred oko 2.800 gledatelja u varaždinskoj Areni mađarska rukometna laka konjica prejaka za "plinare"

Objavljeno: 16.12.2015. 20:57

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 07:45

Foto: FOTO: Nikola Kokotec

Pred oko 2.800 gledatelja u varaždinskoj Areni odigran je pravi rukometni spektakl, u kojem je mega momčad Veszprema ipak bila prevelik zalogaj za rukometaše PPD-a Zagreb. Mađari su slavili 23:19.        

Zagrebaši su dobro ušli u susret i poveli 2:0, kasnije imali vodstvo od 4:2, no krenula je mađarska rukometna laka konjica. Veszprem je izjednačio na 4:4, a u 13. minuti već je bilo 5:8. U nastavku prvog dijela mađarski rukometaši povećavali su prednost. U 18. minuti odlijepili su se na plus pet (6:11), kasnije na plus osam i tu prednost zadržali do odlaska na odmor. Prvi dio završio je 8:16.

U nastavku nešto bolji ulazak zagrebaša. Do 40. minute uspjeli su smanjiti na minus pet (12:17), no samo tri minute kasnije Mađari su vratili prednost na plus osam i u 47. minuti povećali na 12:21. U posljednjih deset minuta susreta rukometaši Veselina Vujovića uspjeli su ublažiti poraz. Zaigrali su borbenije, iskorištivši pogreške Veszprema i susret završili s pristojnih 19:23.

Najraspoloženiji u Veszprema bio je Sulić koji je zabio pet zgoditaka, dok su Ugalde i Marguč dodali po četiri pogotka. Kod plinara najraspoloženiji je bio Pavlović s četiri gola, dok su Marković i Horvat dodali po tri zgoditka.

Finu rolu odigrao je bivši Dabar u sastavu rukometaša Zagreba, Tin Kontrec.

- Lijepo se vratiti u Varaždin, ipak sam ovdje sam proveo dvije lijepe godine. Predivno je vidjeti da je dvorana puna, da ljudi navijaju i zbog toga sam sretan, no nisam zadovoljan s rezultatskim dijelom. Prečesto nam se događa da nakon dobrog starta padnemo, no u završnici smo se uspjeli vratiti i nadam se da nismo ostali dužni varaždinskoj publici - zaključio je Tin Kontrec, pivot PPD Zagreba koji je dvije sezone branio boje Dabrova.

Djelić atomosfere sa susreta SEHA lige pogledajte u fotogaleriji Nikole Kokoteca.

 

Komentari