FOTO: Sportaši iz 22 zemlje na Europskim igrama mladih za osobe s invaliditetom

Objavljeno: 17.07.2015. 07:51

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 13:28

Foto: V. Mihalić

Sportaši iz čak 22 europske zemlje sudjelovat će na dvodnevnim Europskim igrama mladih za osobe s invaliditetom koje se danas i sutra održavaju u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama. 

Svečanost otvorenja Europskih igara mladih za osobe s invaliditetom održana je na Kapucinskom trgu, a ove godine na igrama sudjeluje 231 sportaš koji će se natjecati u četiri sporta, atletici, plivanju, stolnom tenisu i boćanju. 

Uz sportaše, na sportskim igrama sudjeluju prateće osoblje i treneri i volonteri kojih je ove godine nešto manje od 400. Sve sportaše i sudionike sportskih igara pozdravio je Ratko Kovačić u ime organizatora Hrvatskog paraolimpijskog odbora. 

- Zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti u ovom gradu koji je rodni grad mnogih paraolimpijaca. Ponosni smo što smo ove godine okupili sportaše iz 22 zemlje. Europske igre mladih za osobe s invaliditetom vrlo su važne za mlade sportaše jer im omogućuju natjecanje na visokoj razini, a ovo je i sjajna prilika za stjecanje iskustva prije ulaska u seniorski rang natjecanja - istaknuo je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog i potpredsjednik Europskog paraolimpijskog odbora. 

U ime domaćina, sportaše su pozdravili Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je igre proglasio otvorenima. Sportašima je dobrodošlicu poželio i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin te Petra Huber, predsjednica Europskog paraolimpijskog odbora koja je naglasila kako je ovo novi rekord u sudjelovanju zemalja na igrama. 

Svečanost otovrenja upotpunili su Varaždinske mažoretkinje, Varaždinski folklorni ansambl i grupa Timeless.

Komentari