Gotovo 200 natjecatelja na 3. varaždinskom triatlonu

Objavljeno: 25.06.2013. 20:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček/VT

U subotu je na popularnim bajerima održan četvrti triatlon Varaždin, a ovogodišnje izdanje nadmašilo je sva očekivanja...

Gotovo 200 natjecatelja okušalo se u nekoliko utrka, oni najmlađi u Aquatlonu, oni nešto stariji i spremniji u super sprint triatlonu, a glavna utrka bio je sprint triatlon, koji je ujedno bio i prvenstvo Hrvatske.

Triatlon klub TK 042 ponovno se potvrdio kao odličan organizator.

- Zadovoljni smo naravno, svake godine ova naša utrka sve više raste, a natjecatelji vrlo rado dolaze kod nas. Nadamo se da će se taj trend nastaviti i u budućnosti, a ako se malo poslože uvjeti, možda bi mogli napraviti i pravi triatlon, jednog dana - kazao nam je Dubravko Knolmajer, iz TK 042.

Pobjednik triatlona bio je Matija Lukina, ispred Matije Kriveca i Gordana Petkovića. Najbolji Varaždinac bio je Vanja Canjuga, koji se u konkurenciji seniora 1 smjestio na 14. mjesto s rezultatom 1:10.37.

Od domaćina su nastupili još i Dubravko Knolmajer te Karlo Jurec. Kod žena je nastupala Karla Čović, koja je u kategoriji Seniorke 2 osvojila treće mjesto.

U super sprintu je pobjedu odnio Puljanin Luka Gregorinić, dok je Denis Pleše iz TK 042 bio odličan drugi, a obojica su još kadeti.

Vrijedi svakako spomenuti i natjecanje osoba s invaliditetom, koji su se natjecali u hand-cycle kolicima te u paralelnom slalomu. Ovo natjecanje se održalo ujutro, po čemu je varaždinski triatlon također poseban.

Komentari