GRK Varaždin 1930 uvjerljiv u Ivancu, u utorak dolazi Zagreb

Objavljeno: 30.08.2014. 09:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Rukometaši varaždinskog premijerligaša očekivano su uzeli pobjednički trofej na međunarodnom turniru u Ivancu, u utorak u Areni slijedi generalka s CO Zagrebom.

Na tradicionalnom ivanečkom turniru Dabrovi nisu imali teškoća u dvije utakmice sa slovenskim predstavnicima. Najprije su u polufinalu s visokih 36:23 pobijedili Jeruzalem Ormož da bi u finalu bili uvjerljivi protiv Drave iz Ptuja – 29:19. Uz napomenu da se finalna utakmica umjesto 60 igrala 40 minuta, što dodatno naglašava dominaciju Varaždinaca na turniru.

Sve su to potvrdile i pojedinačne nagrade; najboljim igračem proglašen je Jurica Vidaček (GRK Varaždin 1930), najbolji je strijelac bio Vedran Huđ (Ivančan u redovima GRK Varaždina 1930, postigao je 16 pogodaka), a jedino je nagrada za najboljeg vratara otišla u „deželu“, iako je i ona zapravo otputovala put Varaždina – osvojio ju je Tomislav Balent, varaždinski golman u redovima Jeruzalem Ormoža.

Sve u svemu, s ovim dvjema pobjedama Dabrovi su malo „ušminkali“ svoj skor na ovoljetnim pripremama, u 10 utakmica upisali su sedam pobjeda, a tri su puta izgubili, uz ukupnu gol razliku plus 60 (277:217). Realno gledajući – manje bitno, baš kao što nije ni od presudnog značaja ishod sljedeće, ujedno i zadnje provjere pred početak sezone – u utorak, u 18 sati u Areni uz Dravu, protiv najboljeg i najtrofejnijeg hrvatskoga kluba – Croatia osiguranja Zagreb. Daleko je važnije ono što će se događati četiri dana kasnije, u prvoj utakmici 1. kola Kupa EHF-a, u Zagrebu protiv RK Dubrave.

Komentari