Guardiola: "Milan je odlična momčad"

Objavljeno: 24.11.2011. 09:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: footballcorners.net

Barcelona je srijedu u Ligi prvaka na San Siru pobijedila Milan 3:2, a Josep Guardiola bio je zadovoljan reakcijom svoje momčadi u toj utakmici, piše Nikola Vlahović za sportnet.

Strateg Barcelone naglasio je da mu je želja bila da Barcelona bude prva u skupini kako bi mogao odmoriti pojedine igrače u narednim utakmicama.

- Igrali smo dobro. Želio sam da budemo prvi u skupini tako da mogu odmoriti neke igrače uoči utakmice s Real Madridom koja se igra 10. prosinca. Važno je da su navijači uživali, a to je znak da je bila dobra utakmica- rekao je Guardiola.

Guardiola je očekivao tešku utakmicu s obzirom na respekt prema protivničkoj ekipi.

- U takvim utakmicama morate preuzeti kontrolu ako želite pobijediti. Nikada nećete 90 minuta dominirati na San Siru i lako pobijediti Milan. Oni su odlična momčad i treba im samo mala prilika i zabit će vam gol. Bilo je važno pobijediti, a očekivao sam da će igrati isto kao u prvoj utakmici kad su nam zatvorili sredinu. Zato smo i krenuli s Messijem na desnoj strani – rekao je Barcelonin strateg.

-Thiago Alcantara je zato morao igrati više defenzivno i naporno je radio cijelo vrijeme. On je igrač s velikim samopoštovanjem i osjeća se snažno. Njegov stav i pristup mu omogućuju da igra sigurno na bilo kojoj poziciji. Odigrali smo dobru utakmicu. Preuzeli smo rizik i imali smo dosta šansi, ali igrali smo na San Siru - zaključio je trener Barcelone.

Massimiliano Allegri nije imao što prigovoriti svojim igračima.

- Momci su odigrali dobru utakmicu. U takvim utakmicama lako je napraviti pogrešku, međutim, naš nastup je bio vrlo dobar i to je važno za moral cijele momčadi. Barcelona uvijek stvori puno prilika, ali u prvom poluvremenu mi smo imali dosta šansi. Barcelona ima mnogo kvalitetnih igrača, ali odigrali smo jako dobro. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu i čekamo nove izazove u Ligi prvaka- rekao je trener Milana.

Izvor: sportnet.hr

Komentari