povijesni uspjeh

Habuš primio Dabrove te im čestitao na izvanrednoj sezoni

Objavljeno: 06.06.2016. 11:20

Zadnja izmjena: 06.06.2016. 11:43

Foto: Sonja Ognjenović

Gradonačelnik Habuš primio je rukometaše Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 kako bi im čestitao na najboljoj sezoni u povijesti kluba.  Dabrovi su osvojili Premijer ligu, igrali finale Kupa s PPD Zagreb, dok su u Ligi za prvaka stigli do trećeg mjesta.

"Polako stasa jedna nova generacija domaćih rukometaša, što je dobra garancija za to da se rukomet na velika vrata vrati u Varaždin i da se potvrdi teza da je Varaždin rukometni grad. Imaju potporu Grada, a imat će je i u budućnosti. Želio bih pozvati navijače da u što većem broju podrže dečke, koji su to zaista zaslužili." - komentirao je gradonačelnik.

Pod vodstvom Vladimira Vujovića, koji je na ljeto prošle godine postao trener, klub je iznenadio sve koji su pratili ove sportaše. Očekivanja nisu bila velika. Naime, prije početka nove sezone, mnogi su Dabrovima predviđali da će se boriti za ostanak u Premijer ligi, no oni su dokazali da mogu puno više od toga. 

"Očekivanja nisu bila ni blizu rezultata koje smo ostvarili. Moja predviđanja su bila da, ako uđemo u ligu za prvaka, će to biti vrijedan rezultat, međutim mi smo tu ligu ušli s pozicijom broj 1, s tim da smo drugoplasirane ekipe ostavili za punih 5 bodova iza sebe." - objasnio je Vujević.

Na pitanje  što je potebno da uđu u SEHA ligu, Vujović je komentirao da je to za sad još daleko, pogotovo zbog visine financijskih izdataka za plasiranje. U budućnosti planiraju ostvarivati što bolje rezultate te sve više uvoditi mlade igrače s ovog područja.  

 

 

Komentari