Hrvatska deklasirala Crnu Goru za polufinale i plasman na OI 2012.

Piše: evz / vlm

Objavljeno: 26.07.2011. 13:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Siniša Sunara / CROPIX

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Šangaju, a samim time i plasman na Olimpijske igre!

Izabranici Ratka Rudića odličnom su igrom u četvrtfinalu bili bolji od Crne Gore 9:6 (2:2, 2:1, 4:0, 1:3) te sad čekaju na pobjednika susreta između Italije i Španjolske s kojim će igrati u četvrtak u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu. U drugom polufinalu igraju Srbija i Mađarska.

U susret su bolje ušli Crnogorci koji su poveli 1:0 i 2:1. Ipak, prva je dionica završila rezultatom 2:2, a pogotke za dupine postigli su Joković i Obradović. U drugoj je četvrtini upravo Joković Hrvatsku držao u igri. S dva je pogotka (jedan s pet metara) donio Hrvatskoj prednost 4:3 s kojom se išlo i na odmor.

A onda je krenuo hrvatski stroj! U trećoj četvrtini Josip Pavić zaključao je hrvatska vrata i tu je dionicu naša reprezentacija dobila s uvjerljivih 4:0. Crnogorci nisu znali s koje im strane prijeti veća opasnost – Muslim, Joković, Sukno i Buljubašić izbušili su Šefika.

U posljednjoj četvrtini koncentracija naših vaterpolista malo je popustila, Crnogorci su zabili dva pogotka i došli na samo -3 (8:5). Hrvatska je bila bez gola četiri minute i 30-ak sekunda, a onda je Obradović još jednom dalekometnom bombom donio Hrvatskoj 9:5.

Kraj utakmice obilježio je manji incident, Milan Tičić udario je Andru Bušlju laktom u arkadu te je nakon toga isključen. Bušlje je završio s razbijenom arkadom.

Junak utakmice bio je Maro Joković čija su sva četiri udarca završila u crnogorskoj mreži, a Pavić je obranio 11 od 17 šuteva.


Komentari