Hrvatska protiv Češke na Kupu četiri nacije

Objavljeno: 03.11.2011. 15:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Hrvatska rukometna reprezentacija udobno se smjestila u Nišu te odradila prvi trening u dvorani Čair, koja je obnovljena kako bi odgovarala zahtjevima predstojećeg Europskog prvenstva. Prve su impresije pozitivne, ima sitnih zamjerki, no ništa neprelaznog, a svi s nestrpljenjem očekuju susret s Česima, piše Ivana Strahija za sportnet.

-Dvorana jako lijepo izgleda i u dobrom je stanju, kompletno je renovirana i impresivna. Mislim da će biti jako dobro kad se napuni ljudima, ali reflektori su jako upereni u igralište pa su se  igrači žalili da ih to smeta – rekao je izbornik Goluža.

Hrvatska reprezentacija nije odradila naporni trening.

-Nakon sedam sati puta nemamo što mudrovati, trening je bio lagan. Osjeti se umor- kazao Goluža.

U 20 sati Hrvatska će zaigrati prvu utakmicu Kupa četiri nacije, a protivnik će biti češka izabrana vrsta.

- Došli su Česi u najjačem sastavu, imat ćemo posla s jednom jakom reprezentacijom. Češki reprezentativci igraju u inozemstvu, u Njemačkoj i Francuskoj, a preferiraju 6-0 i povremeno 5-1 obranu – rekao je izbornik.

Nema spora o tome da Hrvati igraju za pobjedu, a Česima će se suprostaviti obranom 5-1.

- Sigurno da idemo pobijediti, no nismo opterećeni time. Suprotstavit ćemo se Česima našom 5-1 obranom, a ako nam Jicha bude radio probleme, malo ćemo ga odvojiti. No, u svakom slučaju težit ćemo čvrstoj, gustoj i pokretljivoj obrani te brzoj tranziciji. Želimo doći do laganih pogodaka. Napravit ćemo takvu postavu da imamo brzu loptu u toj tranziciji, dok ću u napadu tražiti strpljivost, organiziranu igru, bez srljanja i samoisticanja- istaknuo je izbornik.

Izbornik posebno naglasio da želi kolektiv koji će onda izbaciti pojednica.

Marin Šego, golman Croatia osiguranja pun je respekta prema Česima, ali nada se pobjedi.

- Česi imaju dobru momčad i dobre igrače na svakoj poziciji. No, ako mi odigramo kako znamo, problema neće biti- kazao je Šego.

Zlatko Horvat, Šegin suigrač iz kluba, bio je umoran nakon puta, pa mu je kao i ostalima odgovarao laganiji trening, a Češku istaknuo kao repektabilnu momčad.

- Utakmica je opasna. Česi su došli u punom sastavu i bit će teško. Mi nikad ne bježimo od uloge favorita. Vjerujem da ćemo u ovom sastavu pružiti dobru igru, a to će onda izroditi i dobar rezultat- zaključio je  Horvat.

Izvor: sportnet.hr

Komentari