Hrvatska sjajna, a izbornik upozorava: Nemojte nas puno hvaliti

Objavljeno: 21.01.2012. 09:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Dražen Aleksić / CROPIX

Hrvatska reprezentacija jedina je u svojoj skupini prenijela četiri boda, postignuće na koje Kauboji mogu biti ponosni. Izbornik Goluža pohvalio je obranu, napad malo pokudio, no smatra da se treba više koncentrirati na ono što dolazi nego na uživanje u lovorikama, piše Ivana Strahija / SportNet.hr

"Nemojte nas mnogo hvaliti. Trebamo biti skromni i još više htjeti i boriti se. Tek tada sve dođe na svoje", kazao je izbornik Slavko Goluža.

Ima dosta stvari s kojima je Goluža bio zadovoljan u utakmici protiv Norveške: "Moram početi od obrane, naša četvorica visokih jablanova, da im tako kažem, bili su dobri." Naravno, ima i onih koje mu nisu baš mile: "Moramo zabijati zicere, ne smijemo propuštati te lake pogotke. U par navrata smo 'zagušili' loptu. Solirali smo. Moramo u kretnjama primati loptu. Norvežani su bili čvrsti u duelima, a mi se mnogo trošimo."

Također ga muči što su hrvati imali problema s realizacijom pri igri s igračem više: "Malo sam ljut na igru s igračem više, moramo to odigrati jednostavnije, a ne izmišljati toplu vodu. Dogovorene su normalne akcije i izrađivanje prave šanse."

Međutim, kad se sve zbroji i oduzme, Goluža može biti zadovoljan prikazanim protiv Norveške: "Sve u svemu, utakmica je išla onako kako sam želio i kako sam predosjećao da hoće. Pokušao sam svakom igraču dati minutažu, mislim da sam u tome uspio. Dobro smo se taktički pripremili, nakon utakmice sam igrače poslao na teren na pola sata da se istegnu. Bilo je teško, psihički i fizički. Istrošili smo se i trebamo se regenerirati."

"Sad se trebaju malo slegnuti dojmovi, trebamo ostati na zemlji s obje noge. Imamo četiri velika boda i sad je vrijeme za odmor i pripremu", dodaje izbornik. U subotu ujutro Hrvatska putuje u Novi Sad, gdje nastavlja s natjecanjem u Skupini II, kao jedina koja je prenijela maksimalni broj bodova. "U Vršcu smo imali odlične uvjete, u Novom Sadu je druga dvorana i ambijent. Nadam se da ćemo zadržati mir i atmosferu među sobom."

Prvu utakmicu Hrvati igraju protiv Španjolaca u nedjelju, a Goluža najavljuje: "Idemo na glavu, ne bojimo se nikoga, želimo i možemo dati sve od sebe. Ostavit ćemo srce na parketu."

Posebnu je zahvalu posvetio navijačima, koji su Hrvatsku protiv Norveške lijepo pratili u dvorani u Vršcu: "Navijači su bili odlični, nadam im se i u Novom Sadu. Ekipa je to zavrijedila i sigurno će se odužiti za podršku."

Autor: Ivana Strahija / SportNet.hr


Komentari