I Podravina i Plitvica ispale u pretkolu hrvatskoga kupa

Objavljeno: 27.08.2014. 20:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Plitvica je na domaćem terenu u Gojancu od novog drugoligaša Bistre izgubila s uvjerljivih 1:7, dok su Ludbrežani poraženi u Funtani kod Poreča 2:0.

Gojančani se i nisu previše nadali protiv ambicioznog i realno puno kvalitetnijega gosta, koji se natječe dva ranga iznad, u Drugoj HNL. Pa ipak, Plitvica je u prvih pola sata pisala svoju nogometnu bajku, u 23. minuti i povela preko Ilije Črnile i da je u nogama više ovakvih utakmica, ali i treninga s kojima bi se dobilo na potrebnoj snazi i koncentraciji...

Ovako, u 34. minuti Vlatković je poravnao, a dvije minute prije odmora Jeleč i preokrenuo na 1:2 i u nastavku se dogodilo ono „što se moralo“, Bistra je napunila mrežu Gojančana. U gotovo pravilnim vremenskim razmacima od cca 10 minuta gosti iz Zagorja zapadno od Sljemena (Donja Bistra, 10 km od Zaprešića) postizali su pogotke – Vinčić (51), Filipović (64), Bektaši (75), Brlečić (85), Ivančić (87).

Podravina je na svojem istarskom gostovanju slovila kao favorit. Međutim Funtana, županijski ligaš iz istoimenog mjesta između Poreča i Vrsara, iznenadila je ranim pogotkom (Fedotov u 15. minuti). Ludbrežanima nije pošlo za nogom ono što jest Bistru Gojancu, unatoč stalnom pritisku na suparnička vrata pogotka nije bilo. I kako to obično biva, pet minuta prije kraja Jugovac je još jednom zabio, za veliko domaće slavlje. Funtana – Podravina 2:0.

NK Varaždin dakle neće imati županijsko društvo u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa, što je nažalost još jedna slika aktualne nogometne VŽ-scene danas. Na koga će posljednji županijski predstavnik, koji u završnicu ulazi kao šesti nositelj na račun starih zasluga iz prvoligaških dana tek će se vidjeti. Kad se odigraju sve utakmice pretkola i sukladno rejtingu podijele ostali natjecateljski brojevi. Zna se dakle jedino da će Varaždin dobiti šestu najslabije rangiranu momčad, klub s brojem 27.

Komentari