Igor Prahić tri kola zaredom u najboljoj momčad Perzijske Gulf profesionalne lige

Objavljeno: 21.04.2015. 19:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Mohsen Sharifpour

Varaždinski nogometaš Igor Prahić ove sezone karijeru je nastavio u Iranu gdje brani boje Padideh Khorasana, a u posljednja tri kola tri puta zaredom uvršten je u momčad kola Perzijske Gulf profesionalne lige.

U posljednja tri kola najvišeg ranga iranskog nogometa Prahićeva momčad osvojila je pet bodova. U 24. kolu s trenutno sedmoplasiranom Saipom odigrali su bez pogodaka, isti rezultat ponovili su u gostima kod Paykana, dok su u posljednjem, 26. kolu pobijedili ekipu Gostaresh Foolad Tabiz 2:1. Prahić je bio strijelac vodećeg pogotka u 8. minuti pogodivši iz jedanaesterca. Gosti su izjednačili preko Magna u 16. minuti, dok je pobjedu Padideh Khorasanu donio Nazari zgoditkom u 18. minuti. Ovom pobjedom Prahićeva momčad skočila je na deveto mjesto lige, a kontu imaju 30 bodova u 26. kola. Time pak nije pretjerano zadovoljan varaždinski nogometaš.

- Deveti smo trenutno i u klubu su zadovoljni jer je ovo prva sezona otkako je klub u Prvoj ligi pa je cilj bio sačuvati prvoligaški status. Osobno mislim da se moglo puno više jer imamo dobru ekipu koja svakoga može pobijediti - rekao je Prahić koji je tri kola zaredom uvršten u najbolju momčad Prve iranske lige.

- Treći put zaredom uvršten sam u momčad kola i sigurno je lijep osjećaj te potvrda mog dobrog rada ove sezone - dodao je Prahić koji je za iranski sastav ove sezone skupio 22 nastupa i postigao dva pogotka. Do kraja sezone ostala su još četiri kola, a u posljednjim prvenstvenim dvobojima njegovu momčad čekaju ekipe s vrha tablice.

- Moramo odigrati najbolje što znamo u posljednje četiri prvenstvene utakmice. Neće biti lako stići do bodova, no probat ćemo napraviti iznenađenje u svakom susretu - istaknuo je Prahić koji nije produljio ugovor s iranskim prvoligašom.

- Nisam produljio ugovor jer imam bolje punude iz jačih iranskih klubova, no o tome ću razmišljati nakon sezone - zaključio je Prahić koji je u svojoj karijeri branio boje Varteksa, francuskog Sedana, Istre 1961, Zadra i rumunjskog Vasluija. 

Komentari