Bivši kapetan Varaždina

Ivan Conjar: U Podravinu sam stigao uživati u nogometu

Objavljeno: 18.01.2016. 13:13

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 15:21

I dok se Nogometni klub Varaždin Jertecom i Jagačićem pojačao za drugi dio sezone 3.HNL Istok, ludbreška Podravina u svoje redove također je dovela zvučno pojačanje. Riječ je o Ivanu Conjaru, nekadašnjem kapetanu NK Varaždina.

Conjar je svoj nogometni put započeo u Varteksu gdje je prošao školu nogometa. U sezoni 2008./2010. debitirao je seniorski sastav te je ostao sve do totalnog raspada bivšeg varaždinskog prvoligaša i izbacivanja iz 1.HNL. Ono što mu je osim nogometnog znanja ostalo iz varaždinskog prvoligaša, su dugovi. On godinu i pol nije primao plaću, no dug prema državi je rastao s obzirom na to da su nogometaši samostalni obrtnici i moraju si uplaćivati doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Nakon raspada varaždinskog prvoligaša otišao u Zadar pa Imotski, Zelinu i u sezoni 2013./2014. stigao je u vinkovačku Cibaliju. I tamo su ga dočekali financijski problemi, a ove sezone otišao je u redove drugoligaša Radnika iz Sesveta.

Uz to upisao je policijsku akademiju, na što je bio primoran zbog teške financijske situacije. U prvom dijelu sezone za Radnik je upisao 13 nastupa u 19 kola, no odlučio se za promjenu sredine.

Sve je dogovorio s ludbreškom Podravinom koja drži 13. mjesto 3.HNL Istok.

- Zadovoljan sam uvjetima koji su mi ponuđeni, a stigao sam uživati u nogometu. Ekipa je mlada, perspektivna i vjerujem da zaslužujemo višu poziciju od trenutne - rekao je Ivan Conjar.

Osim Conjara, stigli su Siniša Čeko i Dejan Kučko iz Varaždina te Martin Šinjori iz Obreša, a otišli su Nikola Pomper i Ivan Manojlović.

- Pojačanja smo doveli ciljano po pozicijama gdje smo tanki. Još razgovaramo s dva igrača koja ce se izjasniti za koji dan - rekao je trener Podravine, Josip Gavranović koji vjeruje u dobar rezultat na proljeće.

- Siguran sam da se Podravina vraća na one staze kada je imala jako veliki respekt u Varaždinskoj županiji i u 3. HNL - zaključio je Gavranović.

Komentari