Ivica Kostelić ponovno na vrhu ljestvice Svjetskog kupa!

Objavljeno: 22.01.2012. 14:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Ivica Kostelić ponovno je na vrhu ljestvice u Svjetskom kupu, nakon današnje berbe bodoba u Kitzbuhelu.

Ivica Kostelić nastavlja s berbom bodova. Nakon dvostruke pobjede u Wengenu, Kostelić je u Kitzbuhelu ostvario treće mjesto u slalomu, koji se bodovao i za kombinaciju, te pobjedu u kombinaciji i daleko prestigao dosad vodećeg Hirschera.

Nakon drugog mjesta u prvoj vožnji, u drugoj je vožnji slaloma, koji se računao i za kombinaciju, odskijao lošije, napravio dvije velike greške, no ipak stigao do postolja i trećeg mjesta, iza Devillea i Matta.

Dosad vodeći u Svjetskom kupu, Hirscher, postao je pak priča dana u skijaškim krugovima. Nakon što je u prvoj vožnji "zahaklao" prva  vrata, pa ipak nakon detaljnog pregleda snimke vraćen na treće mjesto, u drugoj vožnji je ponovio isto, odskijavši do kraja, ali ipak na kraju bio suspendiran.

To je već druga utrka zaredom za mladog Austrijanca da je diskvalificiran naknadno zbog promašenih vrata, a cijelu je priču dodatno "zakuhao" Vedran Pavlek s tvrdnjama da je Hirscher na taj način pobijeio i u Zagrebu i Adelbodenu.

Ivica Kostelić preuzeo je vodstvo u Svjetskom kupu sa velikih 130 bodova prednosti pred Hirscherom.

Tijek prve vožnje

Kao i prije tjedan dana u Wengenu, na vrhu je nakon prve vožnje Mario Matt, sa samo 0.01 sekunde prednosti pred Ivicom Kostelićem.

Trenutno vodeći u Svjetskom kupu, Marcel Hirscher, na trećem je mjestu s 0.21 sekundi zaostatka. Hirscher je bio pred diskvalifikacijom je, nakon što  se činilo da je "zakačio" već prva vrata nakon starta, no snimka je pokazala da je pravilno prošao kroz stazu.

Unutar sekunde zaostatka iza Matta, Kostelića i Hirschera još je samo Talijan Deville.

Ivica ima velilku šansu upisati dvije pobjede u Kitzbuhelu danas. Cijeli slalom računa se i kao kombinacijski, u kojem je Kostelić jučer zaostao 2.02 sekundi.

Prijenos druge vožnje počinje u 13.25 sati na HTV 2.


Komentari