Ivica Solomun sa svojim Zavrčem uspješno startao u novu sezonu

Objavljeno: 20.07.2015. 14:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: www.siol.net

Varaždinski trener Ivica Solomun sa svojim Zavrčem vrlo je uspješno startao u novu sezonu Prve slovenske lige.

Njegova momčad odigrala je neriješeno 1:1 s aktualnim prvakom Slovenije Mariborom. Zavrč je u Ljudskom vrtu poveo u 16. minuti preko Jure Matjašiča, no do kraja prvog dijela domaćin je izjednačio. Strijelac izjednačujućeg zgoditka za Maribor bio je Luka Zahović u 39. minuti susreta.

U drugom dijelu mreže se nisu tresle pa su ekipe podijelile bodove.

- Nismo očekivali tako tešku utakmicu. Odlučili smo se za defenzivnu taktiku i pri kraju susreta smo se zatvorili. Da je bilo malo više sreće, utakmica je mogla otići i u našu korist, no za prvu utakmicu sezone nismo razočarali - rekao je trener Zavrča Ivica Solomun za službene stranice kluba.

U prvom sastavu protiv Mariborčana nastupila četvorica bivših igrača Varaždina. Riječ je o Ivanu Novoselcu i Lovri Cveku koji su odigrali cijeli susret, Dejanu Glavici koji je zamijenjen u 77. minuti, dok je Filip Škvorc odigrao posljednjih 13 minuta susreta.

- Zadovoljni smo bodom, no bili smo veoma blizu pobjede. Nedostajalo je malo mirnoće u završnici i stigli bi do punog plijena. Svojom igrom sam zadovoljan kao i igrom cijelog tima - dodao je Glavica koji je u redove slovenskog prvoligaša stigao iz austrijskog Horna.

U sljedećem kolu nogometaši Zavrča ugošćuju Olimpiju za koju nastupa također bivši nogometaš Varaždina Josip Golubar.

Podsjetimo, Zavrč je proteklu sezonu završio na petom mjestu lige, a ove sezone ponovo za nogometni klub udaljen tridesetak kilometara od Varaždina igra nekolicina bivših igrača Varaždina. Osim spomenute četvorice (Glavica, Cvek, Škvorc i Novoselec) tu su Patrik Tuđan, Saša Dreven i Matija Kovačić.

Komentari