Iz 1.ŽNL ispada šest klubova, a iz Međužupanijske lige tri ekipe

Objavljeno: 30.06.2015. 12:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: I.T.

Iako prijave za natjecanje traju do 10. srpnja, već se otprilike zna kako će izgledati Međužupanijska, Prva županijska liga te 2.ŽNL Istok i 2.ŽNL Zapad.

Trećeligaški status zadržao je Varaždin koji je sezonu 2014./2015. završio na 11. mjestu 3.HNL Istok. Isti slučaj je i s ludbreškom Podravinom koja ostaje u ligi, a završila je na četrnaestom mjestu.

Prvak Međužupanijske lige Nedelišće nije se prijavio za natjecanje u 3.HNL Istok zbog financija te iduće sezone ostaje u varaždinsko - međimurskoj ligi.

Iz Međužupanijske lige ispadaju posljednjeplasirana Ivančica, pretposljednja Plitvica iz Selnika i čakovečka Sloga koja je završila na 15. mjestu MŽNL.

Iz prvih županijskih liga Varaždinske i Međimurske županije u varaždinsko - međimursku ligu ulaze Varaždin ŠN i drugoplasirani iz međimurske lige Međimurec. Uz njih i Nedelišće, u Međužupanijskoj ligi sljedeće sezone će se natjecati Rudar iz Murskog Središća, Mladost Komet iz Preloga, slakovečka Sloboda, macinečki Centrometal, Jalžabet, Pušćine, Polet iz Sv. Martina na Muri, kotoribski Graničar, Novi Marof, Zelengaj iz Donjeg Kučana, gojanečka Plitvica i Naprijed iz Cirkovljana.

U Prvoj županijskoj lige Varaždin natjecat će se 14 klubova. U niži rang preselit će tako Sračinec, Lepoglava, Podravac, tuhovečki Polet, babinečki Dinamo i šemovečka Mladost.

U Prvu ŽNL ulaze Ivančica i selnička Plitvica iz MŽNL, prvak 2.ŽNL Istok margečanska Mladost, prvak 2.ŽNL Zapad Orač te trećeplasirana ekipa Prve ludbreške lige Drava iz Sv. Đurđa. Uz njih će u 1. ŽNL, igrati cestički Polet, Obreš iz Sv. Ilije, Varteks, Čevo, Rudar 47 iz Donjeg Ladanja, Bednja, Sloga iz Slokovca, Nedeljanec i turčinska Dubravka.

U 2.ŽNL Zapad preselit će tako Sračinec, Podravac, Lepoglava i babinečki Dinamo, u istočnu diviziju Polet iz Tuhovca, dok će u Prvu ludbrešku ligu šemovečka Mladost.

U 2.ŽNL Istok od sljedeće sezone imat će tako deset klubova, a zapadna divizija 12 klubova, budući da se klenovnička Mladost neće aktivirati.

No, prijave za natjecanje traju do 10. srpnja, a tada će se tek doznati konačan sastav liga.

Komentari