Jakov Fak: Nisam zaboravio gdje je moja domovina

Objavljeno: 07.03.2012. 15:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: .siol.net

Slovenija slavi Hrvata  Jakova Faka. Biatlonac iz Mrkoplja sinoć je postao svjetski prvak u utrci na 20 kilometara individualno na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Ruhpoldingu, piše index.

U istoj disciplini Fak je za Hrvatsku 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u Koreji osvojio brončanu medalju. Ovo mu je, inače, četvrto odličje s velikih natjecanja, jer je 2010. osvojio broncu za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Vancouveru, a prije nekoliko dana sa slovenskom štafetom uzeo je srebro.

- Sad treba uživati u svakom udisaju i izdisaju, to je nešto najljepše što se može dogoditi. Hvala svima koji su mi pomagali. Naravno i svim sponzorima- poručio je Fak po osvajanju prvog zlatnog odličja u karijeri.

Zanimljivo da Jakova Faka na njemačkoj državnoj televiziji ZDF i dalje smatraju hrvatskim reprezentativcem. Nijemci su naime, omaškom pored njegovog imena stavili - hrvatsku zastavu.

- Nemojte misliti da sam zaboravio. I te kako znam gdje je moja domovina, a to je Hrvatska. Ali sportski motivi su me prinudili na takav korak. Mene su zanimali uvjeti za treniranje koji će donijeti rezultate, a to mi Hrvatski biatlonski savez nije mogao omogućiti. Sada ne žalim što sam se ovako odlučio, jer ovaj rezultat je za mene poseban i nikad ga neću zaboraviti-  izjavio je Fak nakon utrke na službenoj konferenciji za novinare.

Izvor: index.hr

Komentari