Jalžabet s(p)retniji od Varteksa u finalu turnira u Turčinu

Objavljeno: 02.08.2015. 21:45

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 12:15

Provjerni dvodnevni pripremni turnir županijskih i međužupanijskih ligaša u organizaciji NK Dubravke iz Turčina pripao je NK Jalžabetu koji je u finalu slavio protiv Varteksa boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon 0:0 u osnovnom dijelu utakmice.

Na turniru je uz domaćina Dubravku i već spomenute finaliste Jalžabet i Varteks sudjelovao i Obreš iz Svetog Ilije.

Prvog dana su u obje utakmice međužupanijski ligaši bili bolji od županijskih – Jalžabet je s 3:1 slavio protiv Obreša, dok je Varteks s minimalnih 1:0 pobijedio domaćina Dubravku. Finalnog dana, danas, u oba je susreta 300-tinjak prisutnih gledatelja ostalo uskraćeno za pogotke iz igre; najprije je u utakmici za 3. mjesto ogled Dubravke i Obreša okončan 0:0 nakon čega je Obreš s 4:3 bio bolji od Dubravke, a onda je finale ponudilo dobar nogomet uz dosta prilika, čak i stopostotnih, ali bez golova iz igre. U redovima Jalžabeta Hanc je još u prvom poluvremenu propustio dva „zicera“ (zapravo, bravurozno mu ih je obranio vratar Pozder), dok je u nastavku priliku utakmice 15-ak minuta prije kraja za Varteks promašio mladi, 15-godišnji Đunđek, također sam pred vratima.

Vratar Varteksa Pozder je umalo bio i junakom lutrije jedanaesteraca, skinuvši već prvi penal Jalžabeta, ali su i Varteksovci kiksali u petoj seriji (pokraj gola) i dodatnoj šestoj (prečka) pa je Jalžabet ipak odnio pobjedu na turniru, s konačnih 5:4. Inače,

Jalžabet i Varteks sastali su se i u pripremnoj utakmici tri dana ranije u Novakovcu, bilo je 1:1.

Komentari