Još mjesec dana do starta brdsko - biciklističke utrke Kajkavijana

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 21.05.2015. 20:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Kajkavijana

Do starta Kajkavijana preostalo je još mjesec dana, a još nekoliko dana preostalo je do zaključenja prvog kruga prijava. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave za ovu atraktivnu utrku do 25. svibnja, uz niže startnine.

Za one koji nisu upoznati s utrkom, Kajkavijanu organizira varaždinski Brdsko-biciklistički klub Asi, a na ovoj posebnoj utrci prolazi se preko svih najljepših brda i planina sjeverozapadne Hrvatske (Ivanščica, Ravna Gora, Strahinjšćica, Medvednica) te se vraća u Varaždin. Trasa Kajkavijane duga je 250 kilometara, a cilj je utrku odvoziti unutar 24 sata.  

Ako ipak niste spremni prevaliti ovu duljinu i obići sve planine na trasi, organizaju se i dvije kraće utrke - Mala Kajkavijana duga 140 kilometara te Moj prvi Kaj maraton dug 85 kilometara koji se vozi od Varaždina do vrha Ivanščice i natrag.  

Novost ove godine bit će utrka žensko-muških timova na stazi Male kajkavijane, stoga sve natjecateljice koje sumnjaju u svoju spremnost, mogu pronaći biciklističkog partnera i prijaviti se u ovoj kategoriji. Kako bi motivirali žene da se prijave u što većem broju, organizatori im nude u pola niže cijene startnina po kategorijama, odnosno besplatno sudjelovanje ženama u kategoriji Kajkavijane!

Kajkavijana je rekreativnog tipa i svi su dobrodošli. Svake godine utrka privlači sve veći broj sudionika iz različitih dijelova Hrvatske te iz inozemstva, a očekuje se da će ove godine biti oko 200 natjecatelja.

Za sve natjecatelje osigurana je večera i piće na cilju, okrijepa na Ivanščici, pratnja i prijevoz za odustale zbog tehničkog kvara ili nezgode, pamučna majica, personalizrani startni broj i diploma. Oni najuspješniji po svim kategorijama dobit će i plakete i medalje, a bogati poklon paketi osigurani su za pet prvoplasiranih u svim kategorijama

Komentari