Josip Golubar: Varaždin zaslužuje prvoligaša, nadam se da na to nećemo dugo čekati

Objavljeno: 25.06.2015. 16:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: www.delo.si

Bivši nogometaš Varaždina Josip Golubar prije nekoliko dana na godinu dana produljio je vjernost slovenskoj Olimpiji u koju je stigao prošle sezone.

Golubar će već četvrtu sezonu zaredom svoj nogometni kruh zarađivati u Sloveniji. Nakon odlaska iz RNK Split odlučio se za Zavrč koji je tada bio drugoligaš. U redovima zelenih u sezoni 2012./2013. zabio je 13 pogodaka i okitio se naslovom najboljeg strijelca Druge slovenske lige. Golubarov klub te je sezone stigao do prvog mjesta i izborio povijesni ulazak u Prvu slovensku ligu. U pretprošloj sezoni varaždinski nogometaš je odigrao je 32 utakmice i postigao pet pogodaka. U sezoni 2014./2015. odlučio se na iskorak u karijeri te prešao u redove ljubljanske Olimpije. No, gotovo cijela sezona mu je propala zbog teških ozljeda, a odigrao je samo osam prvenstvenih susreta.

-Protekla sezona mi je propala zbog teških ozljeda, no produljio sam ugovor na još godinu dana - rekao je Josip Golubar. Nakon njegovog potpisa Olimpija je prodana novim vlasnicima, a promijenilo se gotovo sve.

- Promijenjen je predsjednik, trener i sportski direktor i vidjet ćemo kako će sve izgledati u novoj sezoni. Želja mi je da postanem standardan prvotimac, a na ljestvici želimo biti što više - dodao je Golubar te usporedio najviši rang hrvatskog i slovenskog nogometa.

- U hrvatskom nogometu dominira Dinamo, a u slovenskom Maribor, tako da tu nema prevelike razlike. Što tiče ostalih klubova, konkurencija je jednaka kao i u Hrvatskoj. U samoj kvaliteti nogometa nema prevelike razlike - rekao je Golubar koji od 2009. do 2012. branio bolje Varaždina i u 54 nastupa zabio pet pogodaka.

Situaciju u varaždinskom nogometu pomno prati te se nada da će se Varaždin uskoro imati prvoligaša.

- Teško mi je komentirati situaciju u bivšem varaždinskim prvoligašu, no nadam se da će Varaždin uskoro imati prvoligaša jer to i zaslužuje te da na to nećemo trebati dugo čekati - zaključio je Golubar.

Komentari