Juniorke u drugom krugu Europskog prvenstva

Objavljeno: 08.08.2011. 15:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija jučerašnjom pobjednom protiv Poljske 28-20 plasirala se u drugi krug europskog prvenstva koje se igra u Nizozemskoj od 4. do 14. kolovoza.

Našim je djevojka  za ulazak u drugi krug potrebna bila pobjeda od šest golova prednosti jer su sa Mađaricama remizirale 28-28. Uvelike su im pomogle Dankinje koje su svladale Mađarice 32-21 i tako im otvorile vrata drugog kruga.

U drugom krugu naše juniorke igraju sutra protiv Švedske, a u srijedu protiv Srbije. Nažalost ne prenose ni jedan bod iz skupine dok Danska prenosi dva boda. Prvenstvo su napustile rukometne velesile poput Rusije, Francuske, Norveške, Njemačke i Mađarske pa je ulazak u drugi krug ravan podvigu.

Jako smo se emotivno ispraznili nakon ove utakmice i mislim da smo ovime ostvarili osnovni cilj. Sutra selimo u Maastricht, imamo četiri i pol sata vožnje, te čim se smjestimo, počinje analiza Šveđanki. Imamo neke njihove DVDe i dobro ćemo se pripremiti za tu utakmicu. Nećemo stati na ovome, pokušat ćemo sve da dobijemo Švedsku i Srbiju i ostvarimo što bolji rezultat- rekao je izbornik reprezentacije Nenad Šoštarić.

Komentari