ŽENSKI NOGOMETNI KLUB LEPOGLAVA

Kako je Kina poremetila planove ŽNK Lepoglava uoči sezone u 1. HNL za žene

Objavljeno: 21.09.2019. 14:34

Zadnja izmjena: 21.09.2019. 14:43

Ženski nogometni klub Lepoglava od ove sezone natječe se u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi za žene, najvišem rangu nacionalnom rangu natjecanja. Natjecateljska sezona počinje sutra utakmicom 1. kola između ŽNL Lepoglava i ŽNK Osijek. Utakmica se igra na igralištu u Golubcu, zbog rekonstrukcije SRC Lepoglava, s početkom u 16,00 sati.

ŽNK Lepoglava postoji već 15 godina, a 1. HNLŽ klub je već igrao prije tri sezone. Tada su nesretno ispali, a sljedeće sezone, kada su se htjeli vratiti u 1. HNLŽ ušao je ŽNK Dinamo pa je prošle sezone klub ostvario cilj povratak u društvo najboljih.

- ŽNK Lepoglava je jedini aktivni ženski nogometni klub na području Varaždinske županije, kaže trenerica seniorskog sastava Stella Gotal. - Ove sezone koncept 1. HNLŽ je malo promijenjen. Umjesto 10 klubova u ligi je samo osam. igra se dvokružno i zatim prve čeitri ekipe igraju Ligu za prvaka a od 5. do 8. mjesta igra se Liga za ostanak. Posljednje plasirana ekipa ispada, a sedmoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije. Mi se nadamo da ćemo u ovoj sezoni osigurati staus prvoligaške ekipe, naglasila je trenerica Gotal.

U19 reprezentacija

Sezona je trebala početi 9. rujna ali je odgođen početak za ovaj vikend zbog odlaska U19 reprezentacije u Kinu. - Mi smo s pripremama zato počeli 20. srpnja, pa nas je pomicaje početka prvenstva malo poremetilo ali nadamo se da to neće previše utjecati na prve dvije utakmice, dodala je Gotal.

Prve suparnice nogometašicama iz Lepoglave je ekipa ŽNK Osijek koje su do prošle godine 12 godina zaredom osvajale naslov prvaka. U 2. kolu gostuju u Splitu kod istoimene ekipe koja je prošle godine osvojila naslov prvakinja i igrale su kvalifikacije za Ligu prvaka. Tako da prva prvesnstvo počinje tek za dva kola. - Onda su tek na redu ekipe kojima mi možemo parirati. Postiji velika želja kod igračica, želimo parirati i najboljima ali ovo su puno teže utakmice u kojima je prisutna puno veća agresivnost. Prva liga je veliki izazov, najavila je Gotal.

ŽNK Lepoglava se tijekom prelaznog roka pojačao s tri nove igračice a jedna je otišla u ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca. No, ekipa je posložena i ubrzo se očekuju prvi prvoligaški bodovi. 

Komentari