Kako u prvenstvima stoje varaždinski treneri u Aziji?

Objavljeno: 11.10.2015. 17:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: fotomotaža

Varaždinski treneri Zlatko Dalić i Branko Ivanković svoj kruh zarađuju u Aziji, a malo smo istražili kako sa svojim klubovima stoje u ligaškim natjecanjima.

Branko Ivanković od ove godine trenira iranski Persepolis. Nakon sedam kola Perzijske Gulf lige njegova momčad drži 11. mjesto. U sedam kola Tanac je upisao dvije pobjede, remi i četiri poraza, a u posljednjih pet susreta dvije pobjede i tri poraza.

Riječ je o vrlo izjednačenoj ligi, a vodeći je Esteghlal koji ima 16 bodova, samo devet manje od Ivankovićeve ekipe.

Nastavak prvenstva u najvišem rangu iranskog nogometa slijedi 20. listopada kad njegova ekipa gostuje kod trinaestoplasiranog Siah Jamegana.

Dodajmo da za Persepolis igra Luka Marić, 28-godišnji Puležan koji je u svojoj karijeri igrao za Puli 1961, Rijeku i poljsku Zawiszu Bydgoszcz.

Dalić s Al Ainom

Iza drugog varaždinskog stručnjaka u Aziji, Zlatka Dalića s Al Ainom su četiri kola Arapske Gulf lige i njegova ekipa skupila je devet bodova, upisavši tri pobjede i jedan poraz.

Jedini poraz Dalićeva ekipa upisala u posljednjem kolu protiv Al Wahde za koju nastupaju Denilson, bivši igrač Arsenala i Argentinac Sebastian Tagliabue, prvi strijelac lige sa šest pogodaka.

U sljedećem kolu Al Ain prevođen internacionalcima Emmanuelom Emenikeom i Ryanom Babelom ugošćuje momčad Dibba Al Fujairah.

Podsjetimo, Dalić je sa Al Ainom prošle sezone osvojio nacionalno prvenstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ove sezone osvojio je Super kup.

Komentari