Karatist Enes Garibović zlatni na Svjetskom kupu za mlade u Umagu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 06.07.2015. 13:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: KK varaždin

U dane vikenda u Umagu je održan 8. Svjetski kup za mlade u karateu u organizaciji Svjetske Karate Federacije (WKF). Ove je godine kao i prošle domaćin Svjetskog kupa bio Umag...

U Umagu je prije samoga natjecanje održan i karate kamp, koji je trajao od 29.06.2015. – 02.07.2015. , gdje su demonstratori, svjetski i europski prvaci, održali treninge mladim karatistima.

Svjetski kup je okupio 660 sportaša iz 35 zemalja: Armenija, Australija, Austrija, Belgija, BiH, Bugarska, Kanada, Kineski Taipei, Kolumbija, Češka, Danska, Engleska, Estonija, Francuska, Makedonija, Njemačka, Hong Kong, Indija, Italija, Kosovo, Kuvajt, Norveška, Rusija, San Marino, Škotska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Južnoafrička Republika, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ukrajina i domaćin Hrvatska.

U ovako brojnoj konkurenciji, za Hrvatsku su nastupili i dva člana Karate kluba „Varaždin“ Elma i Enes Garibović.


Elma Garibović je nastupila u kategoriji juniorke -53 kg i tijesno izgubila u prvom kolu 1:0 od predstavnice Srbije.

Enes Garibović nastupio je u kategoriji mlađi seniori -84 kg. U prvoj borbi pobjeđuje Ukrajinca 5:3, u drugoj borbi pobjeđuje Austrijanca 2:0 te u finalu pobjeđuje 2:1 svog reprezentativnog kolegu Ivana Kvesića te time Enes osvaja zlato. Ovo je još jedna potvrda Enesove kvalitete i dominacije u toj kategoriji.

Sljedeći turniri i prvenstva za KK „Varaždin“ slijede u rujnu, a do tad članovi KK „Varaždin“ pripremat će se za nadolazeću sezonu.
  

Komentari