mlada nada

Karla Kivač iz Apatije kraj Ludbrega igra za mladu hrvatsku žensku nogometnu repku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.09.2022. 09:57

Zadnja izmjena: 24.09.2022. 09:59

Izvor: Ludbreške novine

Ne kaže se bez razloga da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, a čini se kako je sve popularniji i kod ženske populacije pa tako iz Apatije kraj Ludrega dolazi Karla Kivač, članice mlade hrvatske nogometne reprezentacije u kategroji U 15.

13-godišnja Karla je kao članica hrvatske reprezentacije igrala razvojni turnir koji je održan krajem prošlog mjeseca u Koprivnici i Ludbregu.

- Nogomet treniram ukupno već šest godina od čega tri godine u Ženskom nogometnom klubu Čakovec kod trenera Maria Šarića. Trenerica u reprezentaciji mi je Stela Gotal. Na međunarodnom turniru za djevojčice do 15 godina u Mađarskoj osvojile smo prvo mjesto i tamo sam dobila sam nagradu za najboljeg strijelca turnira – rekla je Karla.

Karla igra na mjestu centralne napadačice. Ljubitelji nogometa na ludbreškom području znat će tko je Karli dao nogometne gene. Radi se o ocu Mariu koji je bio odličan nogometni vratar, a među ostalim klubovima branio i u ludbreškoj Podravini. Mario je aktivno igrao nogomet više od trideset godina. Također, i majka Valerija bavila se nogometom tri-četiri sezone igrajući za ŽNK Koprivnica pa joj sada nije teško Karlu voziti na treninge u Čakovec.

- Nastupam za pionirsku ekipu ŽNK Čakovec i to u prvoj hrvatskoj ligi. Od ove sezone kapetanica sam ekipe i mogu reći da uživam jer putujemo po cijeloj Hrvatskoj. Kad idemo na daleka gostovanja čak putujemo dan ranije i imamo noćenje. Zbog nogometa planiram upisati Policijsku akademiju u Zagrebu kako bi zadržala potrebnu fizičku spremu – pojasnila je. 

 

Komentari