Karlo Rajković osvojio osam odličja na Otvorenom regionalnom prvenstvu u Rijeci

Piše: IT/eVarazdin

Objavljeno: 18.10.2015. 20:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: PK Barok

Plivač varaždinskog Baroka 17-godišnji Karlo Rajković nastupio je u subotu u Rijeci na Otvorenom regionalnom prvenstvu koji se ujedno naziva i Festival plivanja za osobe s invaliditetom te osvojio osam odličja.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 100 plivača iz 13 klubova iz Hrvatske i Slovenije, a Karlo je nastupio u 4 utrke: 200 mješovito, 100 slobodno, 100 delfin i 50 slobodno.

Osvojio je ukupno 8 odličja, u svakoj utrci po jedno u seniorskoj i jedno u juniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji osvojio je sva četiri prva mjesta, dok je u apsolutnoj (seniorskoj) konkurenciji osvojio jedno prvo i tri druga mjesta. Jedini je od njega bio bolji Kristijan Vincetić koji je najbolji hrvatski plivač s invaliditetom.

Ono što je važnije od samih odličja su ostvareni rezultati. Naime, Karlo je u 3 utrke znatno popravio svoje osobne rekorde, a u jednoj otplivao na razini osobnog rekorda u 25-metarskom bazenu i tako na najbolji mogući način otvorio novu sezonu.

Glavni Karlov cilj u ovoj sezoni biti će isplivavanje norme za Europsko prvenstvo osoba s invaliditetom koje se od 30. travnja do 07.svibnja održava u Madeiri u Portugalu. Formu će tempirati za Prvenstvo Hrvatske koje se 23.i 24 siječnja održava u Splitu i koje će biti izborno natjecanje za plasman na Europsko prvenstvo.

Komentari