Kokice i iz Dugog Sela s bodovima!

Rukometašice Koke pobijedile su treću prvenstvenu utakmicu u nizu! U Dugom Selu su protiv istoimenog domaćina slavile 27:25 i učvrstile svoju poziciju u gornjem domu (6. mjesto), sada s velika tri boda prednosti pred sedmoplasiranim Umagom.

 

Objavljeno: 09.12.2013. 12:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

 

 

Konačnih 27:25 čak je i preblagi rezultat u odnosu na dominaciju koju su Varaždinke prezentirale u Dugom Selu. Koka je sjajno otvorila utakmicu, već u 13. minuti imala ogromnih 8:2 i bilo je jasno da je kvaliteta na varaždinskoj strani te samo nevjerojatnim spletom okolnosti pobjeda može izmaknuti. Što se dakako nije dogodilo, izabranice Nevena Hrupeca odigrale su kolektivno izvrsnu utakmicu, posebno u fazi obrane, dok su u napadu standardno odlična Ivana Dežić (7 pogodaka), ali i Ines Domjan i Iva Tomašek (obje s po 6 golova i visokim postotokom realizacije – 86%) bile nerješiva enigma za obranu rukometašica Dugog Sela. Sukladno tome, rezultat je praktički tijekom cijele utakmice iznosio 5-6 golova razlike u korist Koke (na poluvremenu je bilo 10:15, u 35. i 38 minuti i rekordnih plus sedam – 11:18 odnosno 13:20...). Tek je u završnici, kad je i strateg Koke izrotirao ekipu i dao priliku igračicama s manjom minutažu, domaćin uspio ublažiti poraz; još je tri minute prije kraja na semaforu pisalo 23:27, ali je Josipa Mamić, inače najefikasnija igračica utakmice s 10 pogodaka, uspjela u završne dvije minute ublažiti na sasvim prihvatljivih 25:27.

 

S tri pobjede u nizu Koka je na savršen način najavila derbi kola, u subotu, 14. prosinca. U izravnom srazu za peto pa možda čak i četvrto mjesto na tablici, Koka će ugostiti Trešnjevku, ekipu koja trenutačno ima bod više na kontu i poziciju više na tablici. Utakmica Koka – Trešnjevka igrat će se u Areni Varaždin, u subotu u 17 sati.

 

Komentari