Kokice s novim pojačanjem traže povratak na pobjedničke staze

Piše: Zvonka Keliš

Objavljeno: 19.10.2013. 10:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT - ilustracija

Subota pred nama označava kako je vrijeme za nove zanimljive rukometne događaje koji ovoga puta rukometašice varaždinske Koke odvode u goste ekipi Splita, stoga nov i uzbudljiv dvoboj ne bi trebao izostati.

Rukometašice Koke nakon sjajnog starta u novu rukometnu sezonu u posljednja su dva kola nanizale dva poraza te će stoga protiv ekipe Splita tražiti povratak na pobjedničke staze. S dvije upisane pobjede, jednim remijem te ta neugodna dva poraza Kokice trenutno drže šestu poziciju na ljestvici 1. HRL za žene, no sasvim sigurno da dobrom igrom žele dokazati kako se zaslužuju popesti nekoliko stepenica više.

To će Kokice zasigurno pokušati pokazati već ove subote u Splitu, a na putu k novoj pobjedi trebala bi im pomoći i nova članica varaždinske ekipe, kadetska reprezentativka te sada bivša igračica Podravke Sara Šenvald koja će na poziciji pivota zamijeniti Danijelu Marković koja zbog privatnih obaveza uzima odmor od rukometa.

Domaća ekipa ovoga susreta, Split 2010, pak, iza sebe ima odigrani susret manje te po dvije pobjede, ali i dva upisana poraza što je rukometašice Splita smjestilo dva mjesta niže na tablici od njenih suparnica u šestome kolu 1. HRL za žene. Splićanke su, naime, dobro krenule u sezonu te su odmah na startu svladale favorita Trešnjevku nakon čega bodove uzimaju u gostima kod Vranjica, ali i potom također nižu dva poraza (Sesvete, Zelina). Vrijeme je stoga da i ekipa Splita pokuša pred domaćom publikom osigurati novo slavlje, no sasvim je sigurno da će im Kokice Nevena Hrupeca itekako otežati taj zadatak.

Uz seniorke Koke ovoga će vikenda na rukometne terene izaći i mlađi uzrasti varaždinske ekipe. Naime, u sklopu 3. HRL za žene mlade će Kokice u 17 sati zaigrati u Prelogu protiv istoimene ekipe, dok će se one još mlađe Kokice, godišta 2000. i 2001., u Koprivnici također boriti za pobjedu.

Utakmica šestoga kola 1. HRL za žene između Splita 2010 i Koke na rasporedu je, pak, u 18 sati.

Komentari