Kokice s Umagom završavaju regularni dio sezone

Piše: Zvonka Keliš

Objavljeno: 15.03.2014. 11:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Pred rukometašicama varaždinske Koke posljednji je dvoboj regularnoga dijela sezone 1. HRL za žene u sklopu kojeg će snage po drugi puta ovoga tjedna odmjeriti s ekipom Umaga.

Nakon što su u prethodnome kolu izgubile priliku za daljnju borbu za plasman u Ligu za prvaka Kokice su u Kupu Hrvatske zaustavljene u četvrtini finala te se sada pred domaćom publikom žele vratiti na pobjedničke staze.

Protekloga vikenda Varaždinke su se uputile u Osijek kako bi ulovile nova dva ligaška boda vrijedna nastavka borbe za Ligu za prvaka, no rukometašice Osijeka na svom su terenu bile bolje s tri pogotka razlike (24:21) te su se tako igračice Nevena Hrupeca kući vratile bez novih bodova. Nekoliko dana kasnije Kokice su krenule put Umaga gdje su zaigrale i u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, no u zanimljivom dvoboju slavlje je pripalo domaćoj ekipi, a osim poraza 23:30 Varaždinke su ostale i bez svoje ključne igračice Ines Domjan koja se ozlijedila u 13. minuti susreta.

Ove subote stoga, u sklopu 22. kola 1. HRL za žene, varaždinske rukometašice love novo ligaško slavlje te će se po drugi puta ovoga tjedna suprotstaviti rukometašicama Umaga, no ovoga puta na svome terenu i pred domaćim navijačima. U lov na svoju 11. ovosezonsku pobjedu Kokice kreću sa šeste pozicije na ljestvici, a nova dva boda donijela bi im i pomak za stepenicu više što će zasigurno biti cilj Varaždinkama.

Ekipa Umaga, pak, u Varaždin stiže nakon slavlja nad Splitom 2010 u proteklome kolu, kao i nad Kokom prije nekoliko dana u Kupu te sa sedme prvenstvene pozicije kreće po svoje osmo slavlje, dok je iza sebe u dosadašnjih 19 nastupa ostavila još i jedan neriješen rezultat te čak 11 poraza stoga u posljednjem kolu regularnog dijela sezone može samo potvrditi svoju poziciju na ljestvici.

Kokice se, s druge strane, unatoč tome što se više ne bore za mjesto među četiri najbolje ekipe Lige, žele pred domaćom publikom prikazati u onom najboljem svjetlu, pokazati što sve znaju i umiju te tako uzvratiti Umagu za poraz ranije ovoga tjedna, ali se i osvajanjem nova dva boda popesti za mjesto više na ljestvici.

Susret 22. kola 1. HRL za žene između Koke i Umaga počinje u 17 sati u Varaždinu.

Komentari