Kokice u srijedu očekuje rukometni derbi s vodećim Zametom

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 05.11.2013. 11:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Rukometašice varaždinske Koke nakon predaha u sedmome kolu očekuje nimalo lak nastavak natjecanja u 1. HRL za žene koja im ove srijede 6. studenoga u goste dovodi trenutno vodeću ekipu Lige, riječki Zamet. Pravi dvoboj i rukometna poslastica u varaždinskoj Areni stoga su zagarantirani.

Nakon povratka na pobjedničke staze u sklopu šestoga kola u gostima kod ekipe Splita varaždinske su rukometašice bile slobodne u narednome kolu 1. HRL za žene. No, Kokice Nevena Hrupeca  naporno su trenirale kako bi se uigrale za izazove koji slijede te su pritom snage odmjerile i s ekipom Podravke u dva prijateljska, trening ogleda.

U maloj su dvorani varaždinske Arene domaće rukometašice poražene od Podravke Vegete 22:42, a u susretu su se u redovima domaće ekipe istaknule Šenvald (5), Jalušić (4) te Dora Kalaus (4). Uzvratni prijateljski susret uslijedio je svega dva dana kasnije kada su Varaždinke u Koprivnici pretrpjele novi poraz, no bila je to odlična prilika da treneri Hrupec i Mrđen uigraju svoje djevojke.

Iako je Podravka nastupila bez šest svojih standardnih igračica, a Koka bez Larisse Kalaus koja je imala manjih problema s koljenom Kokice su u prvome dijelu ogleda pružile bolji otpor te su na poluvremenu zaostajale samo za gol (14:15), no na koncu su upisale poraz 22:32.

Ovoga puta istaknule su se Karaula (9 obrana) i Franić (11 obrana) među vratnicama te Tomašek (6) na terenu.

Nakon zanimljivih prijateljskih ogleda vrijeme je ove srijede, međutim, da se igračice Koke okrenu k novim zadaćama u 1. HRL u sklopu koje im slijedi izuzetno težak susret osmoga kola s riječkim Zametom, trenutno vodećom ekipom Lige koja je do vrha stigla sa šest upisanih pobjeda te tek jednim pretrpljenim porazom kojeg je Riječankama u šestome kolu nanijela Zelina.

Koka s druge strane drži sedmo mjesto na ljestvici s tri ostvarene pobjede, jednim neriješenim rezultatom te dva upisana poraza te se u novome kolu želi na najbolji način suprotstaviti jednoj od najjačih ekipa i uvjerljivom favoritu ogleda. 

Upravo stoga domaći teren i publika, kao i motivirane Varaždinke na jednoj strani te jake rukometašice Zameta na onoj drugoj strani parketa dvorane uz Dravu u pravom i zasigurno uzbudljivom derbiju kola svakako će pridonijeti novom odličnom rukometnom dvoboju.

Utakmica osmoga kola 1. HRL za žene između Koke i Zameta na rasporedu je u srijedu u 19 sati.

 

Komentari