Košarka: Grafičar iz Kupa Krešimir Ćosić - izbačen

Objavljeno: 03.12.2014. 08:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon obrane titule pobjednika Kupa regije Sjever, košarkaši Grafičara izgubili su u završnici Kupa regije Sjever-Istok, u Vukovaru od istotimene momčadi rezultatom 84:69. Međutim, u Ludbregu kategorički tvrde – iz Kupa nisu ispali herojski kako bi i bilo prikladno za sportsko nadmetanje u Gradu Heroju, već ih je iz natjecanja doslovno izbacio sudački dvojac.

Ludbrežani su sjajno otvorili utakmicu protiv momčadi koja je iznenađujuće izbacila favorizirani Borovo u finalu Kupa regije Istok. Vjerujući da Vukovarci ne mogu dva puta ponoviti onakvo izdanje, košarkaši Grafičara otputovali su na hrvatski istok puni samopouzdanja i s ulogom realnog (blagog) favorita te su sve to u prvoj četvrtini utakmice i opravdali, slaveći s glatkih 28:19. I na poluvremenu su Ludbrežani vodili (43:37), u trećoj četvrtini opet vratili prednost na devet koševa viška.

- Ma mogli smo već na poluvremenu imati dvoznamenkastu prednost, međutim vratili smo devet razlike početkom drugog poluvremena i imali situaciju potpuno pod kontrolom – iz Vukovara se javio trener Grafičara Siniša Beser.

I – onda je krenulo. Prema izjavama očevidaca, u samo dvije minute suci su perfidnim odlukama Vukovarce doslovno vratili u utakmicu. U zadnju se četvrtinu ušlo u egalu (56:56) da bi u završnih 10 minuta ludbreški brod bio potpoljen s velikih 15 razlike – 28:13 za konačnih 84:69. Trener Beser sipao je veliku dozu ogorčenja.

- Pitam se, da smo u prvom dijelu zaista otišli na osjetniju prednost, da li bi nam suci uopće dopustili da završimo utakmicu s pet igrača na parketu! Ne, ne želim šutjeti na ovakve stvari jer se kao suđenje ne smije komentirati. Draži su mi suci u A-2 ligi koji griješe jer uče, a ne ovi koji su kao jači pa te ubiju svojim stavom i odlukama. Ako ta gospoda misle da se košarka igra radi njih, evo im klub pa neka ga vode. Meni ovo nema smisla, ovakve mi gluposti ne trebaju, uložiš toliko truda pa onda dođu neki frajeri u sivom i ubiju te!

Siniša Beser se slaže da je konačan poraz ipak prevelik s obzirom na prikazano.

- Ma, mi smo sigurno bolja momčad. Konačan rezultat je takav jer zadnje dvije minute mi više od jada nismo igrali. Što naravno ne umanjuje vrijednost pobjede Vukovara. Domaćinu čestitam, ekipi Vukovara i na uspjehu i na fer igri, hvala i vukovarskoj publici što je i nas pozdravila na kraju. Velike čestitke i mojim dečkima, hvala i navijačima koji su bili s nama i bodrili nas do kraja. Ali što se tiče onog dvojca i gospodina delegata, nadam se samo da će se sjetiti svojih grijeha na sljedećoj ispovijedi. Ipak Božić dolazi...

Komentari