Košarka: Sjajan tjedan KK Grafičara – osvojili Kup pa projurili Vrbovcem!

Objavljeno: 22.11.2015. 08:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Košarkaški klub Grafičar u samo je sedam dana upisao tri vrijedne pobjede. Novi trener Velimir Mudri ima stopostotan učinak; Ludbrežani su dva puta u četiri dana pobijedili svojeg naljućeg rivala Podravca iz Virja, prvo u prvenstvu (86:78) pa u finalu Kupa regije Sjever (82:77), da bi u sklopu 7. kola A-2 lige Sjever protutnjali Vrbovcem pobijedivši domaćeg Petra Zrinskog čak 79:53.

Utakmice s Virjanima bile su – očekivano – napete do zadnjeg zvuka sirene. Iako je u prvenstvenoj proteklog vikenda Grafičar na poluvremenu imao četiri koša viška (44:40) pa nakon treće četvrtine i plus osam (63:55), protiv Podravca se zna da to nikad nije nikakva garancija. Ipak, izabranici Velimira Mudrog, debitanta na ludbreškoj klupi u toj utakmici, ostali su pribrani i zadržali osam koševa viška, za konačnih 86:78.

Kup susret u srijedu bio je sasvim nova priča, novi izazov, novo iskušenje. Međutim, tu je Grafičar, pun samopouzdanja, od početka ušao odlično u utakmicu, dijelom i zahvaljujući činjenici da su gosti u Ludbreg stigli ponešto oslabljeni (bez važnoga „kotačića“ Nikolića) pa je već na poluvremenu bilo visokih 53:32. Međutim, Podravac je pokazao i dokazao da teza iz gornjeg pasosa (o osam razlike kao „nikakvoj“ prednosti) definitivno stoji; u finalu Kupa regije Sjever Virjani su umalo dostigli 20 koševa manjka, na krilima fantastičnog Šipraka (čak 34 koša). Ipak, Grafičar nije ispustio prednost do kraja, na kraju je slavio s malih, ali itekako slatkih pet poena prednosti – 82:77.

Unatoč dvjema teškim utakmicama s Podravcem, Ludbrežani su u pravom stilu zaključili veliki tjedan. U Vrbovcu, protiv ove sezone ruku na srce ipak nešto skromnijeg Petra Zrinskog, Grafičar je opet odigrao sjajno prvo poluvrijeme, pogotovo drugu četvrtinu u kojoj je „mljeo“ domaćina (serija 27:4) za velikih 46:29 na poluvremenu. U nastavku se tih plus 17 popelo na 26, za konačnih 79:53.

I za zasluženi predah do idućeg vikenda i novoga gostovanja, kod jesenas vrlo dobrog (trenutačno četvrtoplasiranog) Bjelovara.

Komentari