Košarkaši Grafičara počinju svoje povijesne prvoligaške kvalifikacije

Objavljeno: 08.04.2014. 11:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Davor Krleža

Večeras – u utorak, 8. travnja 2014., u 18:30 sati – počinje povijesnih mjesec dana ludbreške košarke, KK Grafičar sa Škrljevom otvara kvalifikacije za A-1 ligu.

U pitanju je 2. kolo prvoligaških kvalifikacija, u uvodnom subotnjem prvom Ludbrežani su bili slobodni. Prvi protivnik Grafičara bit će tako večeras prvak A-2 lige Zapad, KK Škrljevo iz istoimenog mjestašca iznad Bakarskog zaljeva (10 kilometara od Rijeke), klub koji je svoj kvalifikacijski ples (kojeg pleše drugu godinu zaredom) otvorio porazom 79:62 u Velikoj Gorici od – po mnogima – glavnog favorita ovih kvalifikacija Gorice. U drugoj utakmici 1. kola također je slavio favorit, još uvjerljivije – prvak drugoligaškog juga Ribola Kaštela na svojem je parketu s visokih 91:66 slavila protiv prvaka istoka, KK Borova.

Večeras dakle, u vjerujemo prepunoj Gradskoj dvorani u Ludbregu, Grafičar će pokušati upisati povijesnu pobjedu i nanijeti Škrljevu drugi kvalifikacijski poraz. Iako rezultatskog imperativa nema – „cilj je dobro igrati, za gušt naših predivnih navijača i nas samih“, naglašava stalno trener pobjednik Dražen Cesar – za očekivati je da će sjajna ludbreška škvadra ostaviti srce na parketu za uspjeh o kojem bi se pričalo godinama, desetljećima.

Večeras se od 18:30 sati piše ludbreška sportska povijest. Iz centra svijeta poručuju – pridružite im se!

Komentari