Kostelić na kraju na 16. mjestu: Podsvjesno sam kočio zbog koljena

Objavljeno: 11.03.2012. 13:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Nakon što je u prvoj vožnji osvojio 8. mjesto, Ivica Kostelić u drugoj je napravio nekoliko grešaka te na kraju završio na 16. mjestu u Kranjskoj Gori.

U prvoj vožnji sa staze je izletio Hirscher, a najbrži je bio Myhrer. Ispadanje Hirschera značilo je da je Ivica nadomak malog kristalnog globusa za slalom.

Ivica je drugu vožnju odradio hrabro, krenuo je malo agresivnije, ali je napravio jednu greškicu odmah na početku te još jednu u drugom dijelu staze, što mu je na kraju donielo 16. mjesto.

Ivica Kostelić razočaran je svojim nastupom na stazi Podkoren 3 u nedjeljnom slalomu: "Jako loše, očekivao sam puno više. Možda sam podsvjesno kočio zbog leđa i koljena i nisam pustio skiju u srednjem i donjem dijelu staze. Nije bilo nekog dodatnog pritiska zbog ispadanja Hirschera u prvoj vožnji.", piše SportNet.hr.

Zna da je borba za Veliki kristalni globus gotovo nemoguća: "Nisam u poziciji da se borim za prvo mjesto u ukupnom poretku, tako da ću gotovo sigurno propustiti nastup u spustu."

Nakon što je jučer bio trećeplasiran, i u nedjeljnom slalomu je mladi Francuz Pinturault, odličnom vožnjom stigao je do trećeg mjesta. Drugi je bio Talijan Deville, a odlični Myhrer osvojio je prvo mjesto te stigao do trećeg mjesta u slalomskom poretku.

Myhrer ukupno ima 544 boda, Hirscher ima 560, a Kostelić ovim rezultatom ima ukupno 610.

Što se tiče ukupnog poretka i tu je Kostelić napravio pomak. Možda ne, koliko su priželjkivali njegovi navijači, ali treba uzeti u obzir da je tek prije nekoliko koljena izašao "ispod noža".

Uoči završnice u Schladmingu, Feuz ima 1250 bodova. Hirscher je drugi na 1195, a Kostelić treći sa 1064 boda.

Komentari