Kristijan Đurasek najbrži Hrvat na Coppa Agostoni

Objavljeno: 22.08.2013. 10:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: teamlampremerida.com

Varaždinski biciklist Kristijan Đurasek, član talijanske profesionalne momčadi Lampre Merida, osvojio je vrlo dobro 25. mjesto na velikoj utrci Coppa Agostoni, u konkurenciji 168-orice profesionalnih biciklista, članova 21 kluba iz 12 zemalja svijeta.

Đurasek je svoju vožnju uvelike podredio i momčadskom plasmanu, u korist ukupnog pobjednika ove 197 kilometara dugačke utrke oko grada Lissonea u Lombardiji. Naime, pobjednik utrke je Đurasekov klupski kolega Filippo Pozzato koji je u cilj ušao za točno 4 sata (i 54 sekunde), a varaždinski je biciklist za pobjednikom zakasnio svega 26 sekundi, prošavši kroz ciljnu liniju u prvoj skupini vozača (Kristijan je bio 25. s 26 sekundi zaostatka, a prvi idući biciklist u cilj je ušao 34 sekunde kasnije).

Ovaj je rezultat tim vrijedniji ako se zna da je Đurasek bio uz pobjednika Pozzata najbrži biciklist svoje momčadi Lampre Merida, a i da je bio najuspješniji hrvatski vozač od ukupno petorice biciklista iz „lijepe naše“; Emanuel Kišerlovski ušao je u cilj kao 33., dok preostala trojka - Demarin, Grubić, Širol - nisu ni završili utrku.

Komentari