Kriza u HK Vindija: Nekolicina hrvača traži zaostale stipendije, Runac ih optužuje za reket

Objavljeno: 24.09.2015. 14:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Arhiva

Hrvački klub Vindiju potresa kriza. Naime, došlo je do pobune pojedinih hrvača zbog kako oni tvrde neisplate stipendija. Nakon što su uputili pismeni zahtjev vrhuški kluba, tvrde da su protjerani.

Vrlo je teško u današnje vrijeme živjeti od sporta, a kriza zbog financija trese Hrvački klub Vindiju.

Da teško žive, požalili su pojedini hrvači Vindije, a među njima i Tonimir Sokol.

- Od uprave smo tražili da nam isplate stipendije jer nećemo moći hrvati zbog teške financijske i psihičke situacije. Osobno su mi dužni 13,000 kuna i od nečega moram živjeti. Oženio sam se, imam dijete na putu i stvarno mi nije lako - rekao je kapetan Tonimir Sokol te dodao kako su on i nekolicina igrača na pismeno predali zahtjev prema vrhuški kluba.

- Na pismeno smo predali zahtjeve, no nakon toga smo protjerani iz kluba - dodao je Sokol.

Na to smo kontaktirali predsjednika Hrvačkog kluba Vindija, Alena Runca koji ističe da je riječ o klasičnom reketarenju.

- Žalosno da je nekolicina hrvača koja je odrasla uz klub odlučila ucjenjivati klub zbog sitnih interesa. Riječ je o klasičnom reketu. Neka pokažu ugovor temeljem kojeg je klub njima dužan novce. Isplaćivali smo im koliko smo imali, a oni se pozivaju na tri neisplaćene stipendije u siječnju, veljači i ožujku kada Grad nije imao novac. Za prošli i pretprošli mjesec novac im je uplaćen, no trenutno više novca na računu kluba nema - rekao je Runac.

Sokol ističe da nije riječ o nikakvoj ucjeni.

- Nemamo nikakav dokument da nam je klub dužan novce, no riječ je o dogovoru. Mogli su nam onda kazati pa bi potražili posao. Nije riječ o nikakvoj ucjeni, pismeno smo upravi proslijedili da nemamo sredstava kako bi se hranili i točili gorivo. Nije nam u interesu rušiti klub i ucjenjivati ga, već želimo da se situacija riješi - dodao je Sokol.

Runac je pak dodao da trenutno novca u klubu nema kako bi se ostvarile želje hrvača.

- Klub se održava na nogama na temelju prijateljstva i poznanstava. Da ima novca za hrvače, ne bih zadržao za sebe, već bi im ga dao. Jednostavno posložili smo si prioritete i o ponašanju hrvača odlučit ćemo na Izvršnom odboru kluba koji će se održati iduću srijedu - zaključio je Runac.

Komentari