Rukometni strateg

Kroz ruke Vladimira Canjuge prošlo čak devet sadašnjih rukometnih reprezentativaca

Objavljeno: 14.01.2016. 12:05

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 15:15

Uskoro počinje Europsko prvenstvo u Poljskoj, a hrvatska reprezentacija prvi susret skupine igra u petak od 16 sati protiv Bjelorusije. Hrvatska na ovom Euru nema ulogu favorita, a zanimljivo je da su čak devetorica reprezentativaca prošla kroz ruke ivanečkog profesora i rukometnog stratega Vladimira Canjuge.

Izbornik Željko Babić prije dva dana objavio je končanih 17 imena koja će braniti hrvatske boje na europskoj smotri. Zanimljivo je da okosnicu ekipe čine Domagoj Duvnjak, Ivan Čupić, Jakov Gojun i Marko Kopjar, a ta četvorica uz Antonija Kovačevića prošla su kroz ruke Vladimira Canjuge. Popularni Cajo s tim igračima postao je kadetski viceprvak Europe u Beogradu 2004. godine, a iduće godine njegovi puleni osvojili su treće mjesto na prvenstvu svijeta Kataru.

- U susretu za treće mjesto svladali smo jednu Dansku za koju su tada igrali Mikkel Hansen i Niklas Landin. Stvarno sam ponosan na te uspjehe - rekao je Vladimir Canjuga koji je trenutno trener Ženskog rukometnog kluba Koka.

Sjajne rezultate imao je s nešto mlađom generacijom. U generaciji igrača rođenih do 1990. godine bili su sadašnji reprezentativci Marino Marić, Krešimir Kozina, Ivan Slišković i Ilija Brozović. S njima je 2009. godine u Tunisu stigao do naslova svjetskih prvaka kod kadeta.

- Iznimna generacija s tri sjajna pivota. Marić je tada bio najbolji kružni napadač turnira i ostvarili smo velik uspjeh - dodao je Canjuga kroz čije ruke je prošlo devet sadašnjih seniorskih reprezentativac.

- Kad vidim taj podatak pri srcu me nešto "štrecne". Jako mi je drago što sam sudjelovao u rukometnom razvoju tih igrača - istaknuo je Canjuga.

Prvu utakmicu skupine hrvatska vrsta igra u petak od 16 sati protiv Bjelorusije, 17. siječnja od 18,15 sati susreću se s Norveškom, a dva dana kasnije, 19. siječnja od 20,30 sati igraju protiv Islanda.

- Reprezentacija je pomlađena i nema prevelikog pritiska. Vjerujem da se naši reprezentativci neće obrukati, već da će stići do uspjeha kojim će izboriti lakši ždrijeb za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj - zaključio je ivanečki rukometni stručnjak.

Komentari