Kuglački klub "Željezničar" slavi 65 godina postojanja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 06.06.2013. 10:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Foto: Ilustracija

Kuglački klub "Željezničar" iz Varaždina osnovan je 1948. godine te ove godine obilježava 65. godišnjicu kluba.

Obilježavanje godišnjice kluba započelo je još jesenas organizacijom lige "Željo 65". Liga je imala cilj okupiti neregistrirane zaljubljenike kuglanja. O uspjehu lige svjedoči nastup šest ekipa koje su se natjecale dvokružnim ligaškim sustavom.

Obilježavanje obljetnice nastavlja se organizacijom dvaju turnira - 7. lipnja s turnirom varaždinskih ekipa – narodni način, te međunarodnim turnirom 8. lipnja na kojem će sudjelovati klubovi prijatelji Željezničar iz Čakovca, Željezničar iz Bjelovara te sportski prijatelji iz Austrijske pokrajine Burgenland, prvoligaši SKC Kleinwarasdorf iz istoimenog grada.

Kuglački klub "Željezničar" postiže izuzetno vrijedne rezultate unatrag nekoliko sezona. Višestruki su pobjednici županijskog kupa, a prije godinu dana postali su prvaci treće lige te se plasirali u drugu ligu, gdje su do samog kraja bili u konkurenciji za sam vrh tablice. Ušli su među 16 ekipa u Hrvatskom kupu te su jedna od najboljih ekipa grada Varaždina u posljednjih nekoliko godina.

Obilježavanje obljetnice bit će završeno Svečanom sjednicom koja će se održati 8. lipnja u prostorijama Doma Željezničara.

Na kraju svečane sjednice bit će potpisana Povelja o sportskom prijateljstvu Kuglačkog kluba "Željezničar" Varaždin i SKC Kleinwarasdorf.

Komentari