Lac dva, Duvnjak četiri i Vori pet pogotka u derbiju

Objavljeno: 18.11.2011. 09:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: kicker.de

Rukometaši HSV-a u 11. su kolu Bundeslige ugostili momčad TV Grosswallstadta i slavili rezultatom 31:22. Ovom pobjedom momčad čije boje brani hrvatski reprezentativni trojac preskočila je berlinski Füchse i trenutno drži drugu poziciju odmah iza vodećeg Kiela, piše sportnet.

Domaći je sastav nakon sedam minuta igre ostvario prednost od dva pogotka, samo tri minute kasnije ona se i udvostručila, a rezultatski je susret na početak vraćen nakon 12 minuta igre. Izjednačujućih 16:16 na semaforu se zadržalo pune dvije minute kada je u prednost ponovno došao HSV.

Igrači Grosswallstadta do kraja prvoga dijela pružili su dovoljan otpor za -2 na poluvremenu. Torsten Jansen pogodio je za 15:13 pred odlazak na odmor.

Nešto više od devet tisuća gledatelja na prvi je pogodak u drugoj polovici susreta čekalo pet minuta kada je pogodio Marcin Lijewski, a realizatorski slabiji period nastavio se i u idućim minutama. Novi pogodak postignut je tri minute kasnije, prednost HSV-a tada se povećala na 17:13.

Gosti su i u nastavku dočekali period svoje bolje igre, pa su tako od 38. do 42. minute postigli četiri pogotka u nizu. Ipak, iduća serija pripala je domaćinu, 3-2-1 obrana uspješno je odradila svoje zadaće, a u napadu su za odlazak na novu osjetniju prednost pogocima povukli Duvnjak, Lindberg i dva puta Vori.

Do kraja utakmice sastav Grosswallstadta nije pronašao način za novi povratak, HSV-ovu mrežu u posljednjih 15 minuta pogodili su tek pet puta, dok je domaćin bio duplo uspješniji.

U redovima domaćih najprecizniji je bio Lindberg s devet pogodaka, Vori je postigao pet, Duvnjak jedan manje dok se Lacković u strijelce upisao dva puta.

-Čestitam igračima HSV-a na ovoj pobjedi. Igrali su dobro čitav susret, pokazali se kvalitetnijim u napadu, a odličnu su igru prikazali i u obrani, u formaciji 3-2-1. Mi smo se držali dobro do 17:17 nakon čega je uslijedio pad. Na kraju su nam presudile tehničke pogreške, njih 16, a protivnik poput HSV-a ne propušta to iskoristiti – prokomentirao je Peter David, trener poraženog sastava.


Izvor: sportnet.hr

Komentari