Luka Jagačić: Nije važno da se u NK Varaždin vrate bivši igrači i treneri, već navijači

Objavljeno: 09.10.2015. 20:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: I.T.

Iza varaždinskog nogometaša Luke Jagačić treća je sezona u islandskom Selfossu. Stigao je tako u Varaždin gdje se oporavlja od ozljede koljena i odvojio nešto vremena za nas. Razgovarali smo o njegovoj posljednjoj sezoni provedenoj u "zemlji vatre i leda", o islandskom nogometu te stanju u varaždinskom nogometu.

Luka Jagačić za Nogometni klub Varaždin debitirao je 2009. godine, kasnije je igrao za Pomorac, Goricu, dok je 2013. godine otišao na Island. Kako nam je govorio, taj odlazak mu nije nimalo lako pao, no ondje je ostao tri sezone. Posebna sjajna bila mu je ona 2014. godine kada je bio najbolji igrač i strijelac Selfossa.

Ljestvica je ove sezone tako bila visoko postavljena, no klupski rezultat je izostao. Njegov klub završio je na desetom mjestu druge islandske lige s 20 osvojenih bodova u 22. kola.

- Sezona je bila loša. Po meni nije dobro napravljena selekcija i takozvana pojačanja na kraju nisu bila pojačanja. Srbijanski trener Zoran Miljković na kraju polusezone je dobio ostavku, a kasnije nismo igrali kako se od nas očekivalo - rekao je Jagačić koji je osobno zadovoljan svojim igrama.

-Svojim igrama sam zadovoljan. Zabio sam pogodak i tri puta asistirao, no u 15. kolu se dogodila ozljeda koljena - dodao je Jagačić.

Zbog te ozljede morao je propustiti posljednjih sedam kola i vratiti se u Hrvatsku, gdje je operiran i podvrgnut rehabilitaciji.

- Odlučio sam se na tretman u Hrvatskoj jer ovdje dobro poznajem liječnike. U klubu su se s tim složili, ponudili su mi raskid ugovara i nije bilo nikakvih problema - objasnio je Jagačić koji se dobro oporavlja.

Trenutno je bez kluba, no vrlo vjerojatno se planira vratiti na Island.

-Iza mene su tri prekrasne godine na Islandu, no nije lako biti bez obitelji i prijatelja. Imam nekoliko ponuda uglavnom iz islandskih kluba i dobro ću odvagati - rekao je 24-godišnji nogometaš koji je nahvalio islandski nogomet.

-Na Islandu trenutno vlada nogometna euforija jer će islandska reprezentacija završiti kao prva u kvalifikacijskoj grupi za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Liga se također diže i sve kvalitetnija - istaknuo je Jagačić te dodao kako je na Island stiglo i nekoliko hrvatskih nogometaša.

- Drago mi je što sam odškrinuo vrata Hrvatima na Islandu. Stigli su tako Hrvoje Tokić, Josip Serdarušić i Nikolas Jeličić - ističe bivši igrač Varaždina koji ima svoj stav i o varaždinskom nogometu.

- Ne pratim 3.HNL Istok, no žalim što je takvo trenutno stanje u varaždinskom nogometu. Nije važno da se u klub vrate bivši igrač i treneri, već navijači i nogometna publika - zaključio je Jagačić.

Komentari