Luka Modrić postaje najplaćeniji igrač Tottenhama

Objavljeno: 24.09.2011. 10:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Luka Modrić pred novim je izazovom u Tottenhamu. Klub s White Hart Lanea spreman mu je ponuditi novi ugovor i plaću od 80 tisuća funti tjedno čime bi postao najbolje plaćeni igrač u momčadi, piše index.

Predsjednik Daniel Levy sljedeći će tjedan početi pregovore s hrvatskim reprezentativcem u nadi da će ga još jednom uspjeti nagovoriti na produljenje suradnje nakon što je pretprošlog ljeta u Dubrovniku potpisao na šest godina za 45 tisuća funti tjedno.

Modrić je samo nekoliko mjeseci kasnije požalio zbog te odluke kada su za njega počele stizati ponude većih europskih klubova. Tottenham je ovog ljeta hladno odbio i 40 milijuna funti od Chelseaja što je izazvalo revolt kod hrvatskog veznjaka.

Modrić je otvoreno rekao da želi preseliti na Stamford Bridge, a kada mu je klub rekao da ga ne misli pustiti odbio je igrati za Spurse na otvaranju sezone izazvavši bijes navijača. Kada se pomirio s ostankom zabljesnuo je najprije protiv Izraela u kvalifikacijama za Euro 2012, a onda je fantastičnim pogotkom načeo Liverpool u 4:0 pobjedi prošlog vikenda.

Cijena mu je sada narasla, trener Chelseaja Andre Villas-Boas otkrio je kako je priča oko Modrića završena iako neki vjeruju da je saga oko Lukinog odlaska samo "na čekanju" do siječanjskog prijelaznog roka. Vjeruje se da je Abramović za Modrića pripremio plaću od 130 tisuća funti, što je tri puta više od njegovih trenutnih primanja.

Novim ugovorom Tottenham želi Modrića "nagraditi" zbog ostanka i odličnih igara, a više od toga žele mu pokazati da je zaista najvažniji igrač u momčadi, piše Goal.com. Usporedbe radi, William Gallas i Rafael Van der Vaart trenutno su najbolje plaćeni sa 75.000 funti tjedno.

Osim visine plaće Tottenham neće mijenjati niti jednu stavku iz važećeg ugovora što znači da će Modrić i dalje biti vezan za White Hart Lane do 2016. godine.

Pitanje je samo hoće li Modrić pristati na novi ugovor poučen lošim iskustvom nakon posljednjeg "đentlmenskog dogovora" kada mu je Levy, prema Modrićevim riječima, obećao transfer ako potpiše na šest godina.

Izvor: index.hr

Komentari