Magath: Mandžukić je za nas vrlo važan igrač

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 16.05.2011. 09:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Izbornik Bilić na bračkim pripremama moći će vidjeti i koliko vrijedi Srđan Lakić, strijelac 23 pogotka u ovoj sezoni

Je li Steve McClaren tako loš trener, a Felix Magath tako dobar? Naime, čovjek koji je prije dvije godine Wolfsburgu donio naslov (tada su blistali Džeko i Grafite) nakon neuspješne epizode sa Schalkeom vratio se u 'vučji brlog', a hrvatski napadač Mario Mandžukić bio mu je čovjek odluke.

U posljednjih sedam utakmica postigao je osam pogodaka, dva presudna u zadnjem kolu koja su za Wolfsburg značila spas. U 24 bundesligaška nastupa prvi je gol zabio upravo sedam kola prije kraja, Littbarski, koji je bio privremeni trener, i posebno Magath prepoznali su našeg napadača, koji je čelnicima Wolfsburga u prvoj sezoni zapravo vratio svih 10,5 milijuna uloženih eura.

Magath je u neformalnom razgovoru otkrio da je Mandžukić jedan od najvažnijih igrača Wolfsburga u novoj sezoni.

Marijevim se golovima u subotu popodne jako razveselio i Srđan Lakić. Naime, prije šest mjeseci potpisao je predugovor s 'vukovima', a jedna od klauzula bila je da neće u Wolfsburg ispadne li klub u drugu ligu. U subotu je Lakić, koji je nosio kapetansku vrpcu Kaiserslauterna, opet bio strijelac. Bilo je suza, ali Lakić je na kraju bio zadovoljan:

– Bila je to sezona puna stresa, ne znam koliko je bilo dobro da se tako rano znalo da sam se dogovorio s Wolfsburgom. Ali, ja sam bio pošten prema poslu i sada sam nagrađen – reći će na kraju Lakić.

Taj dvojac zasigurno je oraspoložio Slavena Bilića uoči sudara s Gruzijom u Splitu. Mandžukić, kojeg je Nane uvijek volio, sada je spreman, a Lakića, kojemu još nije dao pravu priliku, sada barem na bračkim pripremama može isprobati. I vidjeti koliko vrijedi napadač koji je u majici Kaiserslauterna, koji je završio na sedmom mjestu, postigao 16 golova u prvenstvu i još 7 u njemačkom kupu.


Komentari