Mario Mandžukić na korak do svog prvog velikog natjecanja

Objavljeno: 15.11.2011. 17:17

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Marija Mandžukića 90 minuta utakmice s Turskom na Maksimiru dijele od ostvarenja sna - njegovog prvog plasmana na veliko natjecanje, piše Index

Kada je Hrvatska 2008. godine ispala u četvrtfinalu Eura, Mandžo nije bio u kadru Bilićeve momčadi, ali je ipak priželjkivao osvetu za taj poraz kada je ždrijeb dokvalifikacija još jednom spojio te dvije reprezentacije.

- Nismo mogli poželjeti više. U Istanbulu smo odigrali odlično, a visoki rezultat iznenadio je i nas
- rekao je Mandžukić koji je na Turk Telekom Areni u 32. minuti zabio drugi gol na utakmici.

- Očekivali smo čvršću utakmicu, ali pobjeda je bila zaslužena jer smo igrali jako dobro kao momčad. Protivnicima nismo dali prostora. Nakon utakmice dogovorili smo se da nećemo dopustiti da nas ponese euforija. Sve dok ne odigramo uzvratnu utakmicu, nećemo slaviti - ističe Mandžukić.

Mandžukić je propustio posljednji trening uoči uzvrata zbog bolnog nožnog prsta, ali očekuje da će zaigrati i u maksimirskoj utakmici.

- Želimo odigrati jednako dobro kao u Istanbulu. U nogometu je sve moguće, no sudeći prema pripremama i razini koncentracije, mislim da imamo velike šanse izbjeći bilo kakvo iznenađenje - dodao je Mandžukić.

Hrvatska je pred svojim četvrtim nastupom na europskom prvenstvu, a Mandžukić još uvijek čeka svoj prvi nastup na velikom natjecanju. Ukoliko ga zdravlje posluži, a izbornik pozove, to bi se moglo dogoditi već sljedećeg ljeta.

- Nogomet igramo zbog igranja velikih natjecanja. Uvijek sam želio nastupati na njima, a sada mi je taj san na dohvat ruke. Sretan sam što sam doprinijeo ovoj avanturi. Dat ću sve od sebe na terenu, do posljednjeg daha - zaključio je hrvatski napadač.


Izvor: index.hr

Komentari