Mario Ružić novi je trener Nogometnog kluba Varaždin!

Objavljeno: 11.01.2016. 10:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: ilustracija

Mario Ružić novi je trener seniorske momčadi Nogometnog kluba Varaždin, odlučila je tako danas uprava varaždinskog trećeligaša.

Nogometni klub Varaždin prvi dio sezone završio je na 14. mjestu 3.HNL Istok što je i realan rezultat s obzirom na vrlo limitirani igrački kadar koji je na raspolaganju imao trener Rade Herceg.

Na kraju prvog dijela sezone ostavku je dao Rade Herceg te je tada isticao da ne želi sudjelovati u zakulisnim igrama u klubu. Mjesec dana kasnije na klupu Nogometnog kluba Varaždin trebao je sjesti Slobodan Sudec. Sve je već bilo dogovoreno, no Sudec je na kraju odustao od angažmana.

Uprava kluba dogovorila je na kraju da će na klupu Varaždina zasjesti Mario Ružić. Riječ je o 46-godišnjaku koji je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Mladost Šemovec, Pušćine te Polet iz Pribislavca.

- Ukazala mi se prigoda da sjednem na klupu varaždinskog trećeligaša i ponudu sam objeručke prihvatio. Ipak je to veliki izazov u mojoj trenerskoj karijeri - rekao nam je Mario Ružić kojeg čeka mnogo posla s obzirom na vrlo limitirani igrački kadar, a neki igrači su najavili i odlazak. Sambolec će tako put Međimurja, Čeko je dogovorio s Podravinom, Ivanović će najvjerojatnije preseliti u redove Koprivnice, dok Holi traži angažman u austrijskim niželigašima.

- Sigurno me čeka težak posao, no pokušat ću posložiti ekipu na najbolji mogući način kako bi izborili ostanak u ligi što je primarni cilj. S obzirom da igrači nisu vezani ugovorom, tek ću nakon prijelaznog roka vidjeti kakvu ekipu imam na raspologanju - zaključio je Ružić koji će s nogometašima Varaždina s pripremama za drugi dio sezone krenuti 18. siječnja. 

Komentari