Marko Rog: Gol protiv Fole posvećujem svojoj obitelji

Objavljeno: 23.07.2015. 19:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: GNK Dinamo - službene stranice

Varaždinski nogometaš Marko Rog u utorak je postigao svoj prvijenac u dresu Dinama u službenom susretu, a posvetio ga je svojoj obitelji.

Nakon remija u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka protiv Fole Esch, Dinamo je u drugom susretu uvjerljivo slavio 3:0.

Strijelac dva pogotka bio je Marko Pjaca u 29. i 40. minuti susreta, dok je pobjedu potvrdio Marko Rog pogotkom u 75. minuti susreta. Dvadesetogodišnji bivši igrač Varaždina dobro se ubacio u prazan prostor i hladnokrvno zabio. Bio mu je to ujedno i prvi pogodak u dresu Dinama u službenoj utakmici.

- Odličan je osjećaj zabiti u Ligi prvaka iako je riječ o drugom pretkolu. Pjaca mi je gurnuo odličnu loptu u prostor i jednostavno ostao sam miran te zabio. Taj pogodak posvećujem svojoj obitelji koja mi u životu i nogometnoj karijeri mnogo znači. Uvijek su mi velika podrška - rekao je Marko Rog koji je profesionalnu karijeru započeo u Varaždinu gdje je bio najistaknutiji pojedinac trećeligaša, 2014. godine potpisao je za Split, iste je godine debitirao u dresu hrvatske reprezentacije na prijateljskoj utakmici protiv Argentine. Za Split je prošle sezone zabio sedam golova u 29 prvenstvenih nastupa, a zabio je i pogodak za mladu reprezentaciju u susretu protiv Grčke. U ljetnom prijelaznom roku kao najskuplji igrač u povijesti 1.HNL prešao je u Dinamu i dosad upisao četiri službena nastupa. Ističe da se aklimatizirao na novu ekipu.

- Mnogo momaka poznajem iz reprezentacije pa mi je automatski bilo lakše. Sve je vrhunski posloženo i igrači su mi mnogo pomogli u prilagodbi. Na meni je da pružam što bolje partije u modrom dresu - rekao je Rog kojeg s Dinamom čeka susret trećeg pretkola Lige prvaka protiv norveške ekipe Molde.

- Ne poznajem norvešku momčad, no sigurno ćemo se dobro spremiti za taj susret. No, prije tog dvoboja imamo utakmicu 1.HNL protiv Intera i trenutno ne razmišljamo o Norvežanima, već idemo utakmicu po utakmicu - zaključio je Rog.

Komentari