Marko Rog novi igrač zagrebačkog Dinama!

Piše: IT/eVarazdin

Objavljeno: 30.06.2015. 20:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: RNK Split - službene stranice

Varaždinski nogometaš Marko Rog novi je igrač Dinama. Dečko iz Nedeljanca vjernost je potpisao na pet godina, a vrijednost transfera iznosi četiri milijuna eura što je najskuplji transfer u povijesti 1.HNL.

Rog je napustio pripreme RNK Splita u Sloveniji te je otputovao u Zagreb gdje su svi detalji oko ovog transfera finiširani.

- Stvarno ne znam kako bih opisao koliko sam sada sretan jer sam postao igrač Dinama. Prije svega bih se želio puno zahvaliti svom bivšem klubu i apsolutno svim ljudima u RNK Split. Proveo sam tamo krasnih godinu dana, hvala im na svemu što su napravili za mene, a isto tako i veliko hvala što su mi omogućili da ostvarim svoj san i potpišem za Dinamo - rekao je Rog nakon potpisivanja ugovora za Index te dodao koliko mu znači potpis za Dinamo. 

- U nešto više od godinu dana iz treće lige u Dinamo. Presretan sam... Ne trebam uopće reći kako u mom kraju svi navijaju za Dinamo, svi znamo koliko su Modri kvalitetni i što znači Dinamo; u Hrvatskoj i šire. Ovo mi je velika pohvala, znam da je u Dinamu sjajna konkurencija i da su u svlačionici sve redom odlični igrači, no ako su se odlučili za mene onda sigurno misle kako u Maksimiru ima mjesta za mene. Tako razmišljam i ja, cijenim svakoga, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti i jedva čekam prvi trening i utakmice - dodao je Rog. 

Zdravko Mamić trebao bi isplatiti za najnovije pojačanje četiri milijuna eura što je ujedno i najskuplji transfer u povijesti HNL-a.

Podsjetimo, Rog je profesionalnu karijeru započeo u Varaždinu gdje je bio najistaknutiji pojedinac trećeligaša, 2014. godine potpisao je za Split, iste je godine debitirao u dresu hrvatske reprezentacije na prijateljskoj utakmici protiv Argentine, a sad je napravio stepenicu više u karijeri i igrat će za višestrukog prvaka Hrvatske. Za Split je prošle sezone zabio sedam golova u 29 prvenstvenih nastupa, a zabio je i pogodak za mladu reprezentaciju u susretu protiv Grčke. 

Komentari