Marković nakon 14 godina odlazi iz HNS-a! Šuker novi predsjednik?

Objavljeno: 15.05.2012. 14:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: CROPIX

Nakon 14 godina provedenih na čelu hrvatskog nogometa, Vlatko Marković odlazi s mjesta predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza!

Markovićev dugogodišnji suradnik, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić pročitao je nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a poruku dugogodišnjeg šefa hrvatskog nogometa.

- Izvještavam vas da sam odlučio povući se s mjesta predsjednika HNS-a nakon Eura 2012. godine. Obzirom na proceduru sazivam sjednicu Skupštine saveza 5. Srpnja – stoji u poruci Vlatka Markovića novinarima.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović nije želio komentirati povlačenje Vlatka Markovića iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Novinari su ga u Čakovcu pitali je li Markovićevo povlačenje iz HNS-a korak prema „isušivanju močvare“ u hrvatskom nogometu.

- Novi Zakon o sportu će riješiti brojne probleme koji su prisutni u svim sportskim savezima tako da ja ne bih komentirao današnja zbivanja u Hrvatskom nogometnom savezu jer niti ne znam što se točno događa niti koji će biti ishod, a i to je njihova unutarnja stvar. Ja kao ministar ne želim komentirati odlučivanje unutar sportskih saveza ako je ono u skladu sa procedurom i statutom. Ako se to dogodi to može ići u smjeru riješavanja problema koji su se nakupili, a koje dosadašnje vodstvo nije htjelo, nije znalo ili nije moglo riješavati - rekao je ministar Jovanović.

Kao novi predsjednik HNS-a spominje se Davor Šuker koji u svojoj kandidaturi ima podršku Zdravka Mamića. Dakle, moglo bi se reći da su kandidature svih ostalih zainteresiranih za tu poziciju unaprijed osuđene na propast...

Komentari