Matija Katanec pojačao obranu talijanske Spezie!

Objavljeno: 20.01.2015. 09:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon Josipa Brezovca i Darija Čanađije, još je jedan nogometaš školovan u poznatoj Varteksovoj školi ostvario transfer u talijansku Speziu, člana tamošnje Serie B.

Iako je upravo prošlog ljeta napravio značajan korak u karijeri, otišavši iz Radnika iz Bjeljine u redove BiH prvaka Zrinjski iz Mostara, pri čemu su Mostarci platili za bosansko-hercegovačke prilike velikih 200 tisuća eura odštete, Katanec eto samo pola sezone kasnije ostvaruje novi iskorak. Zovu Apenina nije mogao odoljeti, naime zahvaljujući sjajnim jesenskim igrama (u 15 kola nastupio je 14 puta, dodavši i dvije utakmice kvalifikacija za europsku Ligu prvaka) u svoje ga je redove pozvala talijanska Spezia.

Trenutačno petoplasirana momčad Serie B, koja ne skriva ambiciju uključiti se i u borbu za plasman u veliku, prvoligašku Serie A (za drugoplasiranom Bolognom Spezia zaostaje svega tri boda) već sada broji osam Hrvata. Uz trenera Nenada Bjelicu, tu su dva bivša igrača Varteksa odnosno Slaven Belupa pa Rijeke – Josip Brezovec i Dario Čanađija, zatim Zadranin Antonini Čulina i dečko iz Doboja školovan u Osijeku i Rijeci Zoran Kvržić, bivši igrač Dinama i Lokomotive Mario Šitum (svi spomenuti u veznom redu), dok u obrambenom dijelu momčadi značajne role u talijanskoj drugoj ligi odrađuju Niko Datković i Mato Miloš. Katanec bi trebao pojačati konkurenciju upravo u toj stoperskoj liniji, za što je Spezia dosadašnjem Matijinom klubu Zrinskom (navodno, prema pisanju BiH medija) platila odštetu od 200 tisuća eura.

Katanec pravo nastupa za Speziu stječe praktički odmah, teoretski bi za dres crno-bijelih mogao konkurirati već dolazeće subote na gostovanju kod Frosinonea, u jednom od derbija proljetnog dijela sezone. Frosinone je naime treći na tablici, s identična 34 boda kao i dvije pozicije niže plasirana Spezia.

Komentari