Bivši varteksovac

Matija Katanec sa Zrinjskim prvak Premijer lige: Neopisiv osjećaj, još nismo svjesni što smo postigli

Objavljeno: 10.05.2016. 14:33

Zadnja izmjena: 10.05.2016. 14:47

Foto: Pogled.ba

Bivši igrač Varteksa Matija Katanec stigao je do prve titule u svojoj karijeri. Varaždinac je sa svojim Zrinjskim iz Mostara, u kojeg se vratio na polusezoni, osvojio bosanskohercegovačku Premijer ligu.

Katanec je prošao Varteksovu školu nogometa, a igrao je za Varaždin, Croatiju Sesvete, austrijski Baumgarten, Podravinu,  u sezoni 2012./2013. stigao je Gradinu, na polusezoni prešao u Radnik iz Bijeljine da bi u sezoni 2014./2015. otišao u Zrinjski. Uslijedio je transfer u talijansku Speziju, no tamo se baš i nije naigrao.

Dobra odluka

S obzirom na to da Katanec nije dobio priliku u talijanskom drugoligašu, u drugom dijelu sezone odlučio se na povratak u redove Plemića.

- Došao na polusezoni i znao sam da dolazim u pravi klub koji se svake godine bori za titulu. Mnoge ljude u klubu i oko kluba poznajem otprije pa nije trebalo mnogo za prilagodbu - rekao je Katanec koji je odigrao polusezonu iz snova. Sa Zrinjskim je stigao do titule prvaka u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi, a njegova momčad naslov je osigurala u pretposljednjem kolu, slaveći kod Mladosti iz Doboja 3:0.

- Nakon pobjede naši navijači su nas dočekali ispred stadiona, jedva smo prošli sa autobusom, a kad smo izašli pjevali smo s njima i slavili. Jednostavno neopisiv osjećaj i trebat će par dana proći da shvatimo što smo napravili.  No, prava proslava bit će u subotu kada će biti svečana dodjela pehara - dodao je Matija kojem je ovo prva titula u karijeri.

Prva titula

- Ova titula mnogo mi znači u karijeri i vjerujem da će ih u budućnosti biti još - istaknuo je kroz smiješak Katanec.

Inače, momčad iz Mostara u 29. kola Premijer lige upisala je 66 bodova, slaveći u 20 utakmica, upisavši šest remija i tri poraza. Sljedeće sezone Katanca i društvo čekaju pretkola Lige za prvaka.

- Ugovor imam još dvije godine i trenutno sam maksimalno koncentriran na Zrinjski. Želja je ostvariti što bolji rezultat u europskim natjecanjima i obraniti naslov - zaključio je 26-godišnji Varaždinac koji vjeruje da će i Varaždin za koju godinu imati nogometnog prvoligaša.

Komentari