Medvjedi saznali zašto je Linz s razlogom prvi na tablici

Objavljeno: 23.01.2012. 09:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U posljednjem susretu ovogodišnjeg Ice Fevera vodeći Black Wingsi odnijeli su pobjedu od 2:0, no i jedna i druga strana slažu se kako je ovo bila vrlo dobra i teška utakmica. Gosti smatraju da bi konačan rezultat možda bio i drugačiji da su Medvjedi uspjeli postići pogodak, piše Mirza Seferagić za SportNet.hr

Asistent trenera Raymonda Don MacLean kaže da klub iz Linza nije bez razloga na prvom mjestu EBEL-a: "Odigrali su odličnu utakmicu, a to su najbolje pokazali u posljednjoj trećini kada smo ih zaista jako dobro pritisnuli, no izdržali su sve naše pokušaje i s razlogom su prvi na ljestvici. Međutim, mi isto tako imamo vrlo dobru momčad i sada se moramo okrenuti našem idućem susretu"

Gostujući trener Rob Daum izjavio je kako je izuzetno zadovoljan s osvojenim bodovima jer su većinu susreta proveli u podređenom položaju: "Medveščak je odigrao sjajnu utakmicu i mislim da će se na snimci vidjeti da su većinu vremena proveli u našoj trećini. Sretni smo što nismo primili pogodak u ovoj vrlo borbenoj utakmici".

Kapetan Medvjeda Alan Letang kaže kako su gosti vrlo dobro odradili posao u obrani: "Ovaj susret odigran je na visokoj razini na kakvoj se igraju utakmice u doigravanju, a gosti su večeras bili vrlo dobri. Napravili su dobar posao u obrani gdje su blokirali dosta udaraca i općenito su odradili vrlo dobar posao te su u svim tim sitnicama bili bolji od nas. Na tome im treba čestitati, a nama preostaje da se koncetriramo na utorak i našu iduću utakmicu."

Kanadski branič u redovima Linza Curtis Murphy smatra da je ovo bila jedna vrlo teška utakmica za obje ekipe: "Mislim da je ovo bila odlična utakmica. Igrači Medveščaka su vršili jak pritisak u cijeloj posljednjoj trećini i moram priznati da mi je drago što onaj pogodak domaćih nije bio priznat jer je konačan rezultat mogao biti drugačiji. Mi smo uspjeli iskoristiti svoje dvije prilike u utakmici koju su obje ekipe odigrale na visokoj razini".

Autor: Mirza Seferagić / SportNet.hr

Foto: Tomislav Krišto / CROPIX

Komentari